maandag 23 maart 2009

Lekker single of toch liever niet?

Single zijn heeft zijn voordelen! Om er maar eens een paar te noemen: ongelimiteerd knoflook eten, niet naar je schoonfamilie hoeven, de baas over de afstandbediening, geen gesnurk en meezingen zonder commentaar. Vrij en onafhankelijk! Bijna een derde van de huishoudens in Nederland bestaan uit één persoon. Het aantal singles neemt nog steeds toe, vooral onder de dertig plussers. Voor sommige mensen is single zijn niet een periode tussen 2 relaties maar een bewuste leefstijl keuze. Nadeel is dat je als single vaak als een beetje sneu en zielig wordt gezien. Onzin natuurlijk, maar je staat wel overal alleen voor en af en toe kun je wel wat steun gebruiken. Dan zijn de volgende boeken precies wat je nodig hebt: Hoera, ik ben single! en Single en gelukkig.

Maar oké, misschien gaat het single zijn na een tijdje vervelen en ben je toch op zoek naar de ware. Ook voor deze groep singles heeft Bibliotheek Hengelo het nodige in huis. Probeer eens Het dating rampenplan: zelfhulpboek voor alleenstaande jonge vrouwen. Een lekker luchtig boekje met tips rond het aangaan en onderhouden van relaties. Natuurlijk heeft dokter Phil ook over dit onderwerp wat te melden met Wees slim in de liefde. Dit heldere en vooral praktische boekje (stappenplan!) geeft handvaten voor alleenstaande vrouwen in het bereiken van een duurzame relatie met een man. Voor de wat timide single is er Single en verlegen: de dappere datinggids voor niet zo dappere daters. Het is niet bedoeld om je van je verlegenheid af te helpen (dat hoort tenslotte bij je persoonlijkheid) maar om je te helpen het te hanteren. Het is een doelgericht en praktisch zelfhulpboekje voor mannen én vrouwen.

Enne, mocht je door een van deze boeken succes hebben laat het even weten. Bibliotheek Hengelo is beschikbaar als locatie voor trouwfoto’s!

Geen opmerkingen: