maandag 20 februari 2012

Body, een lijfboek

In zijn nummer 1 New York Times bestseller Body, een lijfboek beweert Timothy Ferriss het ultieme antwoord te hebben gevonden op hoe je met zo weinig mogelijk moeite er fantastisch uit kan zien. O ja, en ook hoe je ook de beste seks aller tijden kunt beleven. Geen wonder dat zijn boek een bestseller werd in Amerika!

Zijn uitgangspunt is om met een minimale fysieke inspanning en een uitgebalanceerd dieet een zo groot mogelijk effect te krijgen. Vijftien jaar lang experimenteerde hij op zichzelf met behulp van medici en wetenschappers. En daarbij week hij af van de gebaande paden. Hij zegt niet dat de basisregels van populaire diëten fout zijn maar dat deze niet de spectaculaire resultaten geeft van zijn dieet. Ook uren zweten in de sportschool werkt volgens hem ook niet. 

Wat is dan de basis van zijn aanpak? Een belangrijk uitgangspunt is "de minimale effectieve dosis" of  MED: de kleinste dosering die een gewenst resultaat levert. Alles wat je meer of minder doet zet geen zoden aan de dijk. De MED is zowel van toepassing op fysieke inspanning als op diëten. In Body, een pil van een kleine 600 pagina's, gaat Ferriss met zijn aanpak o.a. in op "Vet kwijtraken", "Spierversterking", "Een beter seksleven", "Perfect slapen", "Blessures verhelpen", "Sneller en beter rennen" en "Sterker worden".

Body is een fascinerend boek om te lezen ook als je er verder helemaal niks mee wilt doen. Zijn theorieën en praktijkverhalen zijn interessant en ook hilarisch: Ferriss gaat soms wel heel ver met zijn experimenten. En spinazie, zuurkool en kaneel hebben voor mij nu een totaal andere betekenis!

(n.a.v. de reactie van Peter op dit artikel hier een linkje naar zijn mijn4hourbodydagboek)

 

Reserveer Body: een lijfboek in onze catalogus

3 opmerkingen:

Peter zei

Leuk boek en ik wordt altijd enthousiast van die man. Ben zelf nu al 30 dagen bezig met alleen het slow carb gedeelte, maar nog niet super veel afgevallen. 3 KG ongeveer. Voel me wel wat fitter en meer energierijk.

Het is vooral veel zelf ook ontdekken wat ik ook wel leuk vind. En het feit dat je met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk bereikt. Ik sport dan ook helemaal verder niet er bij. Dan vind ik 3-4 kg opeens wel best veel als je leest wat ik allemaal eet.

Check mijn blog/dagboek anders maar eens! (http://mijn4hourbodydagboek.nl)

Peter zei

Ik heb je blog toegevoegd aan de post. Succes met je dieet!

Peter zei

Thanks!