Auteurs

Peter Bonekamp
Ik ben vooral een non-fictie lezer en daar binnen vooral weer in psychologie, filosofie en “zelfhulp” boeken. Ik ben altijd op zoek naar boeken die de potentie hebben om je leven op een positieve manier te veranderen of waardoor je een andere mening krijgt over zaken. In de praktijk gebeurt dat niet zo vaak, maar soms wel en dat vind ik heel bijzonder. De kracht van sommige boeken om je aan het denken te zetten vind ik fascinerend.

Je moet niet bij mij zijn voor literatuur (beetje gaap) en thrillers (ook vaak gaap, maar historische thrillers dan weer wel). Af en toe een filmhuis filmpje dan wel weer. Verder hou ik mij het recht voor om af en toe totaal af te wijken van de hierboven beschreven voorkeuren omdat het kan!


Ans Dalhuisen
Hallo, mijn naam is Ans Dalhuisen en sinds kort lever ik stukjes aan over boeken die ik heb gelezen en die bij de bieb te lenen zijn. Zo lang ik weet, lees ik. Mijn vader was typograaf en boeken en papier speelden thuis een grote rol. We waren allemaal lid van de bibliotheek en wandelden elke week een flink stuk om weer nieuwe boeken te halen.

In mijn jeugd las ik meisjesboeken zoals de Pitty-reeks maar ook avonturenboeken zoals Winnetou. Op de middelbare school werd mijn smaak voor literatuur grotendeels bepaald; leeslijsten maar ook het enthousiasme van leraren was hier debet aan. Romantische en misschien zelfs wat ouderwetse verhalen van bv. Thomas Hardy en Knut Hamsun ; beiden uit de 19de eeuw. Boeken waarin je een andere wereld werd ingetrokken; waarin je woonde. Nog weer later ging ook de vriendenkring een rol spelen; wat vonden zij mooi om te lezen en waarom.

Ik ben lid van een leesclub (aan te bevelen, leuk!) maar lees daarnaast ook eigen keuze boeken. Mijn huidige keuze ligt vnl. in de betere psychologische roman, spannende psycho -thrillers en (auto)-biografieen. Een dag niet gelezen is een dag met onrust. Boeken laten mijn gedachten tot rust komen door mij naar een andere wereld te transporteren.Astrid van Dam
Als Consulent Educatie zet ik me in voor meer leesmotivatie en betere taalprestaties bij kinderen. Zorgen dat onze opgroeiende generatie in aanraking komt met zoveel mogelijk verschillende soorten boeken en materialen. Want alle kinderen houdt van lezen, alleen weten ze dat zelf soms nog niet. Daar help ik ze graag bij!Ik lees zelf het liefst boeken die aanzetten tot denken. Over het hoe, waarom en wat van ons eigen handelen.Over jezelf in relatie tot andere mensen, andere culturen, andere werelden. Of dat nu fictie of non-fictie is.Maar nog veel liever kijk ik naar films. Bij voorkeur films die... nou ja, aanzetten tot denken.Ik hou nu eenmaal van dingen die bijzonder zijn in hun onopvallendheid. Van dingen waarbij de schoonheid zit in het kleine gebaar. En ik heb soms oog voor dat wat de grote gemene deler in de haast van alledag over het hoofd ziet. Dus kijk en lees met me mee op dit blog, dan is de verrassing nooit ver weg.Erwin C. Karst
Op deze digitale plek deel ik mijn interesse in lezen en muziek luisteren. Het ‘muziek-gehalte’ is groot: daar ligt mijn grootste passie! Ik speel gitaar en zing ('SadSongs') en kan mij een leven zonder muziek eenvoudigweg niet voorstellen...Hoewel ik een duidelijke voorkeur heb voor roots-muziek (americana, alternative country, singer-songwriters, blues, folk, etc.), maak ik ook graag uitstapjes naar andere genres. Ik blog ook met enige regelmaat over concerten in Hengelo die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het bezoeken van dit blog is dan soms ook de moeite waard, want ik probeer vaak zo'n bericht gepaard te laten gaan met een prijsvraagje waarmee toegangskaarten te winnen zijn...Lezen doe ik ook graag: het liefst een spannend boek dat je in zijn greep houdt, en dat je tóch weer pakt ook al heb je net je nachtlampje uitgedaan… Ik heb iets met Scandinavië; de Noordse misdaadliteratuur is erg populair, maar ik zoek ook graag naar de nog onbekende auteurs uit het hoge noorden. 


Nancy Schasfoort
Het maakt mij enorm blij dat ik mijn verhalen over boeken hier mag delen. Graag enthousiasmeer ik mensen om te lezen. Gelukkig kan dat ook tijdens mijn werk als medewerker publieksservice in de Bibliotheek Oldenzaal. Ik krijg enorm veel energie wanneer iemand het pand verlaat met dat ene boek waar ze naar op zoek waren of met een boekentip waardoor iemand weer gaat lezen. Ik heb twee boekenwormen thuis van 10 en 14 jaar. Soms geven die twee mij ook boekentips. Regelmatig geef ik die tips weer door aan de jeugd in de bibliotheek en meestal lees ik de boeken zelf ook. 

Ik nam mij in 2020 voor om minstens één boek per week te lezen. Dit om mijn kennis van boeken te vergroten. Dat lukt prima. Soms kies ik een wat dunner boekje of juist een hele dikke. Zo kom ik juist hele originele boeken tegen. Ik lees werkelijk van alles, young adult, C boeken, waargebeurde verhalen en veel spannende boeken. Bij het laatste genre ben ik steeds op zoek naar HET boek met het meest verrassende einde. Lezen is voor mij ontsnappen uit de echte wereld en pure ontspanning. Het is ook nog eens ontzettend leerzaam.


Nicol Wekamp
Mijn naam is Nicol en ik werk als adviseur marketing en communicatie bij Bibliotheek Hengelo. Ik ben altijd gek op lezen geweest. Als kind was ik lid van twee bibliotheken, omdat ik niet genoeg had aan vier boeken per keer. Gelukkig heeft de bibliotheek dat maximum flink omhoog geschroefd!
Ook nu lees ik nog steeds veel. Ik doe mee aan #boekperweek en probeer zo 52 boeken per jaar te lezen. Of te luisteren, want wat is er heerlijker dan om je een verhaal te laten voorlezen in de vorm van een luisterboek. En dan het liefst voorgelezen door de schrijver zelf.

Ik ben altijd op zoek naar leestips. Dat is ook de reden dat ik meeschrijf op dit blog, zodat ik jou inspiratie kan geven voor een volgend boek. Je kunt van mij blogs verwachten over boeken uit heel uiteenlopende genres. Ik lees graag fantasy, detectives, Engelse literatuurklassiekers, populaire fictie, jeugdboeken en verder alles wat los en vast zit. Veel leesplezier!


Ingeborg Wind
Ik ben Ingeborg en ik werk als programmamaker bij Bibliotheek Hengelo en Hof van Twente. Ik ben nog altijd blij dat ik met en tussen de boeken werk, want van lezen krijg ik nooit genoeg. En laat dat nu bij de bibliotheek volop kunnen! Ik zal blogs schrijven over mijn favoriete boeken en dat zijn vaak romans en thrillers. Niks fijner dan na een drukke werkdag op de bank met een lekker (echt papieren) boek. Daar laad je de accu weer helemaal mee op.

Favoriete romanschrijvers zijn Jill Mansell, Cathy Kelly, Adriana Trigiani, en Lucinda Riley, maar de meeste Scandinavische thrillers (en series op Netflix) kan ik ook behoorlijk waarderen. Ik ben dol op Zweden en ga er ook vaak naar toe. Ik hou van dieren, heb zelf een hond en een kat, ben getrouwd met een veearts en woon in Diepenheim, waar van alles gebeurt op kunst en cultuurgebied en daar mag ik ook graag aan meedoen. Inspiratie genoeg dus, leuk om dat te delen via dit blog.