donderdag 28 juli 2022

Zomerlezen top 10

Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.

De Bibliotheek staat in deze vakantieperiode in het teken van Zomerlezen. We helpen je graag bij het vinden een boek! Zomerlezen ambassadeur Matthijs van Nieuwkerk geeft in ieder geval alvast zijn zomerboektip: Zeer fijne boy van Gerard Reve. Hier zijn nog 10 andere boekentips: 

De postbezorgster van Parijs - Meg Waite Clayton

Meeslepende en op waarheid gebaseerde, daverende roman over liefde, levensgevaar en overweldigende heldenmoed.

Reserveer het boek in de Bibliotheek
Iets te verbergen - Elizabeth George

Hoofdinspecteur Lynley ontdekt een web van leugens en geheime levens van mensen die elkaar gruwelijk verminken en dit koste wat het kost verborgen proberen te houden.

Reserveer in de BibliotheekGewetenloos - Karin Slaughter

Emily Vaughn maakt zich op voor de belangrijkste avond in haar schoolcarrière: het eindexamenfeest. Maar Emily heeft een geheim. En vanwege dat geheim is ze aan het einde van de avond dood.

Reserveer in de Bibliotheek
Het geheim van Gent - Steve Berry

Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het?

Te leen als boek of luisterboekDe party crasher - Sophie Kinsella

Nadat haar ouders uit elkaar zijn gegaan is Effie vervreemd geraakt van haar vader en begon ze een vete met zijn knappe (en veel jongere) nieuwe vriendin, Krista. En nu krijgt Effie nog meer slecht nieuws...

Lees als boek, e-book of luisterboek
De beschermelinge - Mira Sys

Een spannend en gelaagd debuut over familiebanden en de vraag of onze herinneringen wel te vertrouwen zijn. Een meeslepend psychologisch drama dat zich verrassend ontvouwt via verschillende tijdslijnen.

Reserveer in de Bibliotheek
Wij willen gangster worden - George Boellaard

Wij willen gangster worden voert de lezer terug naar het Amsterdam van de jaren zestig en zeventig. Het vertelt de fascinerende geschiedenis van de opkomst van de latere Heineken-ontvoerders.

Leen als boek of e-book
Julia - Rosita Steenbeek

In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die in alles haar eigen keuzes wil kunnen maken, tegengewerkt door haar vader die haar dwingt te trouwen met mannen die passen in zijn politieke plan.

Reserveer in de Bibliotheek
De Hollander - Mathijs Deen

Hoe meer rechercheur Cupido over een verdronken slachtoffer, een ervaren wadloper, te weten komt, hoe raadselachtiger de omstandigheden omtrent diens dood lijken te worden.

Leen als boek of luisterboek
Vier wandelaars & een Siciliaan 

Lukt het vier vrouwen om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun plannen voor de toekomst bij te stellen? Hun wandelvakantie in Italië wordt hoe dan ook een tocht die hun levens voorgoed zal veranderen. Door Elle van Rijn, Femmetje de Wind, Marion Pauw en Roos Schlikker.

Reserveer het boek of leen het e-book
Kijk voor nog meer zomerboekentips op de website van Zomerlezen.


Geen opmerkingen: