donderdag 29 oktober 2020

Genomineerden NS Publieksprijs

De genomineerden voor de NS Publieksprijs van 2020 zijn bekend! Vanaf nu kan iedereen stemmen wie de titel Boek van het Jaar 2020 moet krijgen.

Stemmen kan t/m 18 november. Tot die tijd zullen de genomineerden één voor één aanschuiven bij Tijd voor MAX op NPO1 om te praten over hun boek. De winnaar wordt op 18 november om 19.30 uur bekend gemaakt bij de talkshow M op NPO1. 

Dit zijn de genomineerden:


Basta van Edwin Schoon

Basta is de onthullende autobiografie van Marco van Basten. Het complete verhaal van zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders, zijn carrière - de gekte in Italië, het EK '88, het mislukte WK '90 - zijn relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van de enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en evenzovele dieptepunten.

Reserveer in de Bibliotheek



De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door

‘Ik word wakker, doe een plas, sta op en denk: Verrek, het moest andersom.’ Of, zoals Herman Finkers ooit al zei: ‘De leukste grappen zijn de grappen die niet zijn bedacht, maar ja, bedenk die maar eens.’ In oneliners als deze, wordt bij Finkers het ongerijmde geloofwaardiger dan het gezond verstand, dat immers al genoeg ellende veroorzaakt. In deze bundel zijn de overzichtswerken De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door en Poëzie, zo moeilijk nie samengebracht.

Reserveer in de Bibliotheek


De meeste mensen deugen van Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. 

Reserveer in de Bibliotheek


Familiegeheimen van Astrid Holleeder

In Familiegeheimen vertelt Astrid Holleeder openhartig en meeslepend over het leven dat zij en de andere leden van de familie leiden, voor en tijdens het proces tegen Willem Holleeder. Maar vooral is er ruimte om na te denken over een leven daarna. Hoe neem je afscheid van een gezinslid? Hoe leef je met gevoelens van schuld, angst en verraad; hoe verhoud je je in een nieuwe gezinsformatie tot elkaar en tot de buitenwereld, en hoe kijk je naar de toekomst?

Reserveer in de Bibliotheek


Grote verwachtingen van Geert Mak

Het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar dat gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, en de vluchtelingen. 

Reserveer in de Bibliotheek


't Hooge Nest van Roxane van Iperen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz.

Reserveer in de Bibliotheek


Stemmen op jouw favoriet kan op www.nspublieksprijs.nl

Geen opmerkingen: