maandag 19 oktober 2020

Agneta's erfenis - Vrouwen van de Leeuwenhof 1 - Corina Bomann

 

Een machtige familie.
Een prachtig Zweeds landgoed.
Een hartverscheurende keuze. 

Een meeslepende roman over een machtige familie, een prachtig Zweeds landgoed en een vrouw die een hartverscheurende keuze moet maken tussen liefde en plicht.
Een heerlijke roman, die ik in één ruk heb uitgelezen. Boeiend van het begin tot het eind. Interessant ook om te lezen hoe de rol van de vrouwen in de geschiedenis meer betekenis krijgt. 


Het is 1913 en Agneta heeft tegen alle heersende gewoonten - en vooral tot grote ontzetting van haar moeder - afstand genomen van haar machtige familie en wil een vrij leven gaan leiden als schilder in Stockholm – het liefst met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram met het nieuws dat haar vader en broer een verschrikkelijk ongeluk is overkomen. Agneta vertrekt onmiddellijk terug naar het landgoed. Tot haar schrik blijkt haar vader al overleden te zijn en is haar broer zwaargewond geraakt bij een brand in de stal. Nadat ook haar broer overlijdt wordt Agneta de erfgename van het landgoed de Leeuwenhof. 

Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol pracht en praal op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze had willen ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en de erfenis van haar vader en broer te accepteren, of overwint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde? En hoe gaat ze om met haar moeder, die haar beslissingen met argusogen in de gaten houdt? En wat doet Michael, haar grote liefde? Wil hij wel mee naar De Leeuwenhof? 

Agneta's erfenis is deel 1 in de trilogie 'De vrouwen van de Leeuwenhof'. De volgende twee delen Mathilde's geheim en Solveigs belofte zijn onderweg en zullen vanaf 2021 ook in de bibliotheek te vinden zijn. 

De romans van Corina Bomann staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten. Eerder verschenen Het vlindereiland, De maneschijnsonate, De jasmijnzussen, De stormroos en Een wonderlijke winterreis. Deze titels zijn ook allemaal te leen bij de bibliotheek. 

Wil je Agneta's erfenis lezen? Reserveer hem hier bij de bibliotheek!


Geen opmerkingen: