donderdag 5 november 2020

Japan in honderd kleine stukjes

In Japan in honderd kleine stukjes neemt Paulien Cornelisse ons mee naar Japan en vertelt ons over 100 typisch Japanse dingen. Cornelisse schrijft columns en boeken over taal (Taal is zeg maar echt mijn ding). De Japanse taal komt zeker aan bod in dit boek, maar het is vooral een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur. 

Allerlei bekende en onbekende Japanse fenomenen komen voorbij. We krijgen ook een inkijkje hoe het voor haar was om in Japan te studeren. Cornelisse is al van jongs af aan geïntrigeerd door Japan en greep de kans om daar te studeren dan ook met beide handen aan. Ze heeft Japan van dichtbij meegemaakt.

Wat is de juiste etiquette voor het eten van sushi? Hoe zit de Japanse jaartelling in elkaar? Waar komt het Japanse schrift vandaan? En wat is dat toch met toiletpantoffels? Cornelisse geeft antwoord met humor én met tekeningen van eigen hand. 

Het zijn 100 korte verhalen. Veel ruimte om de diepte in te gaan is er daarom niet. Maar het zorgt er zeker voor dat je meer wilt ontdekken. Ikzelf heb al jaren de wens om Japan te bezoeken. Als de coronacrisis achter de rug is, ga ik die vakantie toch maar eens boeken.

Over Japan maakte Paulien Cornelisse trouwens al twee series van het programma Tokidoki (VPRO). Ook leuk om te kijken!

Reserveer Japan in honderd kleine stukjes in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: