donderdag 26 november 2020

Leeslijst: Sciencefiction


Wil je een kijkje nemen in de toekomst? Met deze sciencefictionverhalen waan je je in een wereld vol avontuur, fantasie en wetenschap. 

De engelenmaker - Stefan Brijs

Een embryoloog, die zich na een wetenschappelijke carrière als huisarts vestigt in zijn geboortedorp Wolfheim, heeft zich als levensdoel gesteld een mens te klonen, waarmee hij voor zijn gevoel een strijd voert met God.

Reserveer in de Bibliotheek

De cirkel - Dave Eggers

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het  machtigste internetbedrijf ter wereld. Persoonlijke e-mails, sociale media,  betalingsverkeer en aankopen van de gebruikers zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Reserveer in de Bibliotheek


De jongens uit Brazilië - Ira Levin

Ex-nazikamparts dr. Josef Mengele werkt, ondergedoken in Zuid-Amerika, aan een weerzinwekkend project. Waarom stuurt Mengele zes voormalige SS-officiers af op vierennegentig onschuldige oude mannen? En waarom moeten zij op een bepaalde datum sterven? Nazi-jager Yakov Liebermann probeert in een race tegen de klok de waarheid te achterhalen.

Reserveer in de Bibliotheek


Verlaten - Michael Grant

Tijdens een doodgewone schooldag ziet de 14-jarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit.

Reserveer in de Bibliotheek


Slaap zacht, Johnny Idaho - Auke Hulst

Een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper gaan op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Zij komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, en dompelen zich onder in deze nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onherroepelijk met elkaar verbonden?

Reserveer in de Bibliotheek


Het mes dat niet wijkt - Patrick Ness

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentissdorp, een uniek dorp waar voortdurend Herrie klinkt. Todd en de rest horen elkaars geheimen en gedachten. Maar dan ontmoet hij een meisje van wie hij geen gedachten hoort. Hoe kan het dat zij niet is gedood door de Herrie? Het dorp herbergt een vreselijk geheim waardoor Todd moet vluchten. Maar hoe ontsnap je als iedereen je kan horen?

Reserveer in de BibliotheekDeze lijst is gebaseerd op leestips van NBD Biblion: www.nbdbiblion.nl. 

Geen opmerkingen: