maandag 11 januari 2010

Leven op blote voet: 5 stappen naar financiële vrijheid!

Er is de afgelopen tijd heel wat ellende veroorzaakt door gladde mannen in snelle pakken met hun zogenaamde financiële advies waar ze alleen zelf beter van werden. Maar het kan ook anders! In het boek Leven op blote voet (The Barefoot Investor) geeft Scott Pape helder en realistische advies aan met name twintiger en dertigers om een leven te leiden zonder financiële zorgen.

Hij kent zijn pappenheimer: de meesten van ons houden er niet van om veel over onze financiën na te denken. En we houden er al helemaal niet van om streng te budgetteren en elk dubbeltje te moeten omdraaien. Scott Pape houdt rekening met deze menselijke zwakheden en dat maakt zijn aanpak ook echt haalbaar.

Zijn Barefoot-plan bestaat uit 5 stappen:

Stap 1 Stel je zelf doelen over wat je wilt doen met je geld. Bijvoorbeeld een eigen huis, je schulden afbetalen of een wereldreis maken. En laat je niets wijsmaken door marketing en reclame boys over wat zogenaamd belangrijk is maar maak je eigen keuzes.

Stap 2 Neem maatregelen om je uitgaven onder controle te houden. Ga na waar je geld heen gaat en open 3 rekeningen. Eentje voor je dagelijks uitgaven, eentje voor je persoonlijke doelen en een "Mojo" spaarrekening. De "Mojo" rekening is een soort back-up geld dat je kunt gebruiken voor noodgevallen. Ben je bijvoorbeeld je baas of je huisgenoten helemaal zat dan geeft dit geld je de mogelijkheid om weg te wezen.

Stap 3 Betaal je schulden af en hou je kosten onder controle. Hadden maar meer mensen dit onderdeel gelezen de afgelopen tijd!

Stap 4 Creëer meer geld onder jouw voorwaarden. In deze stap allerlei tips om je geld te laten groeien.

Stap 5 Zorg voor een back-up plan. In deze stap komen zaken aan de orde als je zelf verzekeren, je pensioen, het regelen van geldzaken binnen je relatie en een simpel boekhoudsysteem.

Het boek Leven op blote voet is van 2007 en de grappen zijn niet allemaal zo actueel meer. Ook heeft de financiële crisis natuurlijk nog niet plaats gevonden. Maar dat doet totaal geen afbreuk aan zijn verhaal: regel je zaakjes met behulp van het Barefoot-plan en je zit gebeiteld!

reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: