donderdag 22 september 2022

Bij twijfel hard zingen - Francis van Broekhuizen

 

Wat ben ik ontzettend blij dat ik het aandurfde om dit boek te lezen. Als enorme fan van Francis was ik een beetje bang dat het zou tegenvallen en het te moeilijk zou zijn voor mij. Te moeilijk zal ik even toelichten. Francis is zo enorm intelligent en getalenteerd dat ik een beetje naar haar opkijk. Bovendien heb ik niets met opera. Kortom ik was bang dat het boek een beetje te hoog gegrepen was. Niets is minder waar, we bleken zelfs wat raakvlakken te hebben. 

Maria Callas kende ik alleen van naam en van de meeste opera's had ik nog nooit gehoord. Mijn kennis is door: "Bij twijfel hard zingen" vergroot en mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Voor mij is Francis nu leuk op tv, maar ook zeker zo leuk als schrijfster.


Francis schrijft in haar boek over haar leven en hoe ze is geworden wie ze nu is. Ze doet dit niet door een enorm lang chronologisch verhaal over haar leven. Haar persoonlijke verhalen beschrijft ze in korte verhaaltjes. De verhaaltjes (een soort columns) lezen zeer makkelijk en met ieder verhaal zorgt ze ervoor dat je haar beter wilt leren kennen.  

Wat heeft ze een bijzondere jeugd gehad, ze kreeg muziek op alle fronten mee van haar ouders. Ook de bijzonder getalenteerde vrienden van haar ouders voeden haar honger naar informatie naar muziek en verhalen over muziek. Wanneer haar ouders en die vrienden er niet waren geweest, was ze niet op deze manier in deze wereld terecht gekomen. Wat blijkt het enorm belangrijk om je kinderen met cultuur te voeden en de honger naar informatie te stillen. 

Verder is het enorm leuk dat sommige verhaaltjes zijn voorzien met kleine bijpassende tekeningetjes die ze zelf heeft gemaakt. 

Het is leuk om te lezen waarom ze doet wat ze doet en waarom ze is wie ze is. Francis vond ik al leuk en nu alleen maar leuker. Bij twijfel hard zingen: Een heerlijk boekje dat ik zo uit las. 

Reserveer Bij twijfel hard zingen in onze catalogus

Geen opmerkingen: