donderdag 25 augustus 2022

Vier wandelaars en een Siciliaan - Femmetje de Wind, Marion Pauw, Elle van Rijn en Roos Schlikker

 

Van de voorkant van dit boek druipt vakantie af. Als vakantie vierende wandelaar en fan van Roos Schlikker en Marion Pauw moest ik: Vier wandelaars en een Siciliaan lezen dit boek lezen. 

Het duurde mij te lang om op mijn reservering te wachten, dus besloot ik om weer eens een luisterboek te downloaden uit de online bibliotheek. Dat was een prima keuze, want de dames spreken het boek zelf in. 

Het boek is echt van deze tijd, met diverse bijbehorende onderwerpen. Me-too komt voorbij, ook black lives matter, meditatie, burn out en vreemdgaan spelen een rol in het verhaal. 


De vier schrijfsters (ook Elle van Rijn en Femmetje de Wind) spreken het boek zelf in, ieder heeft zich een personage toegeeigend. Het lijkt een hoorspel (zonder extra geluiden wees niet bang, geen schrikeffecten) omdat de personages zo erg bij de stemmen passen van degene die ze voorlas. Je herkent de stemmen direct, de namen bij de hoofdstukken zijn amper nodig. 

Het is een heerlijk boek over vrouwen van vijfentwintig plus die het nodig al meegemaakt hebben. Het fijne is dat ze allemaal zo verschillend zijn en je van iedere dame wel iets herkent, is het niet bij jezelf is het wel bij een vriendin. 

Wie wil in deze tijd nu niet de rust om te wandelen even in zichzelf keren om herboren weer terug te komen. Ook al denk je niet te matchen met de groep, er is altijd wel iets waar je lering uit kunt trekken. 

Ik vond het romantisch, herkenbaar, hilarisch, luchtig en zwaar tegelijk. Ik las het een paar weken geleden en denk soms nog aan de personages en ik ben blij dat ik af en toe een boek pak buiten mijn genre. Genoten heb ik van dit boek, een echte aanrader voor dames op zoek naar rust, humor, herkenning en iets anders. 

Reserveer Vier wandelaars en een Siciliaan in onze catalogus Geen opmerkingen: