donderdag 15 september 2022

De therapeut, B.A. Paris

 

Natuurlijk wilde ik deze nieuwkomer van B.A. Paris lezen, ik had immers al haar boeken gelezen: Achter gesloten deuren en Breng mij terug waren mijn eerste kennismaking met deze schrijfster. De therapeut is minstens zo spannend als de vorige thrillers van haar. Aan mijn verwachting werd voldaan en dat is fijn als je iets langer op een boek moet wachten. 

Een boek reserveren bij de bibliotheek is handig en bij populaire boeken kan het even duren voordat het boek voor jou op de plank staat. Vroeg reserveren is een tip en geduld hebben is er nog eentje. Het is geweldig dat zelfs de allernieuwste boeken lezen mogelijk is met een abonnement. Je kunt kan het beste een lijstje aanleggen en de nieuwe boeken reserveren of even wachten tot de hype voor een boek voorbij is. 
Deze psychologische thriller zorgt voor nieuwsgierigheid naar: wie heeft het gedaan. Doordat deze vraag al snel rijst las ik het boek in een middag en avond uit. Het is onmogelijk om dit boek dagen weg te leggen, zonder dat je weet hoe het zit.

Je leest over Alice en Leo die gaan wonen in een exclusieve wijk. De wijk is bijzonder, omdat het om een exclusieve gated community gaat genaamd: The Circle. Alice probeert snel contact te leggen met haar buren. Dit blijkt erg moeizaam te gaan. Bewoners van The Circle laten niet veel los over zichzelf en het verleden van de wijk. Tijdens een buurtborrel komt ze erachter dat haar huis een geheim verleden bevat. 

Alice doet alles om achter dit geheim te komen. Ze ontpopt zich tot een vrouw die geobsedeerd is door de therapeut die in haar huis woonde voordat Alice haar intrede in het huis deed. Ze wil koste wat kost te weten komen wat er met deze Nina is gebeurd. De buren maken haar onderzoek enorm moeilijk, want ze laten niets los. 

Een fijne psychologische thriller, want ik kroop in de huid van Alice en ik droomde voor het eerst over wat deze hoofdpersoon meemaakte. Dat is mij nog nooit met een boek overkomen. Halverwege het boek wordt je aardig op het verkeerde been gezet en dat zorgde voor veel spannende momenten. 

Het lijkt fijn om in een goed beveiligde community te wonen met perfect mooie huizen en in een perfecte omgeving. Perfect blijkt echt niet zo veilig te zijn als het lijkt. 

Geen opmerkingen: