zondag 15 april 2012

Sicilië


Binnenkort gaat een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Ik ga, samen met mijn lief, naar Sicilië. De vaste lezers van dit blog kennen mijn liefde voor Italië. Ik houd van Italiaanse boeken, van Italiaanse films, van Italiaans eten, van de Italiaanse taal en vooral ook van de Italianen zelf. Ik heb inmiddels aardig wat plekjes in Italië bezocht en er zijn er nog vele te gaan. Binnenkort dus Sicilië.

Een substantieel deel van de pret zit 'm natuurlijk in de voorpret en waar kun je dan beter terecht dan in de bieb? Reisgidsen, verhalen, films, kortom vanalles om helemaal in de juiste sfeer te komen. Natuurlijk grijp ik voor mooie beelden terug op één van mijn favoriete detective series, Montalbano. Daar ga ik het hier niet over hebben, want dat vind je terug in een eerder door mij gepubliceerde post. Nee, ik ga hier op een rijtje zetten wat ik in onze spannende afdeling 'landen en reizen' (echt één van de fijnste afdelingen in de bibliotheek!) heb gevonden. Niet één of twee boeken, nee een hele rij met allemaal een eigen accent, die mij geholpen hebben bij het uitzetten naar een goed reisplan.

Altijd fijn voor de bezienswaardigheden en de mooie plaatjes zijn de Capitoolgidsen. In dit geval zijn er zelfs twee, namelijk de uitgebreide, zeg maar de normale, versie en de compacte versie. Met name die laatste is interessant als je een boek mee wilt nemen, maar je wilt niet teveel gewicht in je koffer. Een overzichtelijke reisgids die per geografisch gebied de bezienswaardigheden opsomt met aandacht voor interessante eetgelegenheden en accomodaties.
Een vergelijkbare reisgids is er één uit de serie Insight guides. Wat minder mooi geïllustreerd, maar heel bruikbaar.
Verder heb ik veel informatie gehaald uit de Geogids over Sicilië. Veel aandacht voor landschap, cultuur en gastronomie in deze gids.
En dan nog een boekje met 30 wandelingen op Sicilië en de de Liparische eilanden, Deltas wandelgids Sicilië. Weliswaar niet aanwezig in Bibliotheek Hengelo, maar dankzij onze Overijsselse catalogus wel te krijgen!
Last but not least natuurlijk nog het onovertreffelijke 100% Sicilië met zowel de beroemde highlights als ook de geheimen van de streek.

Ik heb mijn reisje dus gepland. En tien dagen zijn bij lange na niet genoeg voor dit eiland. Ik verwacht dat de toekomst nog meer Siciliaanse reisjes voor mij in petto heeft.
O, ja en als je dan ook nog ter ontspanning iets wilt lezen in Siciliaanse sferen dan is 'Siciliaans testament' van Rosita Steenbeek een aanrader.

Reserveer reisgidsen over Sicilië in onze catalogus
Reserveer Siciliaans testament in onze catalogus

2 opmerkingen:

blondie zei

Fijne vakantie gewenst! Groet, Rolien

Monic zei

Dank je wel Rolien. Gaat vast en zeker lukken!