zaterdag 11 juli 2015

Wisselveld - Corine Böhmers


Je hebt het vast wel eens gezien. Als het heel warm is gaat de lucht een beetje trillen. En als er dan ook nog eens hoogspanningsmasten in de buurt staan dan wordt het serieus uitkijken geblazen. Althans als je gevoelig bent voor het fenomeen wisselveld. Een vreemd en mysterieus verschijnsel dat alleen ontstaat bij hoogspanningskabels.
En uitgerekend nu fietsten we door het warme Italië langs vele hoogspanningsmasten en warme trillende lucht.
Niet echt heel slim dus om tijdens deze vakantie in Italië Wisselveld van Corine Böhmers te lezen.
Van de achterflap

Na de verdwijning van haar beste vriend, sterrenkundige Marvin Vrij, emigreert Devon Wolff naar Canada. Met Marvin verdween ook de kennis over het Wisselveld, een mysterieus fenomeen dat alleen ontstaat in de nabijheid van hoogspanningskabels.
In Canada wordt Devon verliefd op haar buurvrouw Trisha, een ondergedoken talkshowpresentator. Trisha heeft kort daarvoor een spraakmakend interview gehad met Flynn, een hoogleraar die onderzoek doet naar de straling van hoogspanningskabels. Is het toeval dat Flynn daarna net als Marvin is verdwenen? Juist als Devons verliefdheid op Trisha wederzijds lijkt te zijn, verdwijnt ook Trisha. Ten einde raad gaat Devon op zoek naar de krachten van het Wisselveld, vastbesloten om het mysterie op te lossen.

Romantiek en techniek zijn de twee belangrijkste elementen in het verhaal dat vooral gaat over de prille liefde tussen Devon en Trisha en de vriendschappen die Devon met enkele ‘meiden’ uit de buurt onderhoudt. En waarbij de gebeurtenissen met het Wisselveld als een zwaard boven Devons hoofd hangen.
Böhmers beschrijft nauwgezet en boeiend over het verschijnsel Wisselveld. Soms iets te veel technische uitleg maar het bleef interessant om te lezen over hoe de werking van wisselvelden in elkaar steekt.
Ondertussen blijf je jezelf steeds af vragen wat er nu met Marvin gebeurd is. Met al die wisselingen aan het einde vond ik de afloop ietwat gekunsteld. Maar het is een heerlijk boek om te lezen tijdens je vakantie.
Alleen.... het blijft voor mij nog wel de vraag of ik in Italië ook gevoelig was voor dit verschijnsel en of het klopt dat we nog wel in 2013 leven.....

Reserveer hier Wisselveld in onze catalogus

Geen opmerkingen: