donderdag 19 augustus 2021

De wintertuin - Kristin Hannah

 

‘Hannah is steengoed in diepgravende karakterschetsen en het weergeven van genuanceerde gevoelens.’ The Washington Post

‘Een grootse, bitterzoete pil waarin je wilt blijven lezen.’ Zin

‘Alles zit erin: spanning, ontroering, verdriet. Het pakt je beet en laat je niet meer los.’ Boekenbijlage.nl

‘Een mooi geschreven roman met een prachtige verhaallijn.’ Leesfanaten.nl

‘Een ontroerende roman over vriendschap en familie, verlies en troost.’ Algemeen Dagblad

En aan deze ronkende recensies is geen woord gelogen! Ik heb genoten van dit boek!

De zussen Meredith en Nina zijn erg verschillend van aard. De een bleef thuis om haar kinderen op te voeden en het familiebedrijf te runnen, de ander volgde haar droom om fotojournalist te worden en reisde de hele wereld over. Wanneer hun vader ziek wordt beseffen ze dat ze hun krachten moeten bundelen. Hun afkeurende moeder Anya is zelfs nu niet in staat troost te bieden. Anya heeft nooit willen vertellen wat er tijdens de oorlog is gebeurd. Maar dat er iets traumatisch is gebeurd is wel duidelijk, want waarom zou ze anders zo koud en afwijzend zijn richting haar dochters? 

Op zijn sterfbed vraagt hun vader Meredith en Nina nog één keer te luisteren naar het Russische sprookje dat hun moeder altijd vertelde, maar waarvan ze nooit het einde hebben gehoord. Zo komt eindelijk Anya’s tragische verleden in het door oorlog verscheurde Leningrad aan het licht. En haar dochters luisteren, helemaal tot het einde…

Kristin Hannah is New York Times-bestsellerauteur van meer dan twintig romans, waarvan er veel  te vinden zijn in de bibliotheek, waaronder De nachtegaal en Verder dan de sterren. De nachtegaal is vertaald in 39 talen, werd verkozen tot boek van het jaar door o.a. Amazon en The Wall Street Journal, en wordt momenteel verfilmd. Voor Hannah fulltime ging schrijven was ze jurist. Ze woont met haar man en zoon afwisselend aan de Amerikaanse westkust en op Hawaii. 

Reserveer De wintertuin bij de bibliotheek!


Geen opmerkingen: