dinsdag 31 augustus 2021

Ik ben pelgrim

Wie houdt van spannende thrillers en lekker dikke boeken is aan het goede adres bij Ik ben pelgrim van Terry Hayes. In ruim 700 pagina's neemt een Amerikaanse ex-spion ons mee in de jacht op een terrorist die een geniaal plan heeft gesmeed om wraak te nemen op het koningshuis van Saudi-Arabië. Want hoelang zal dat koningshuis nog aan de macht blijven als hun beschermheer, de Verenigde Staten, volledig vernietigd wordt door een chemisch wapen?     

En hoewel het boek vele pagina's telt, wordt het nooit saai. Terry Hayes beschrijft vakkundig de race tegen de klok van de ex-spion. 'Ex' omdat hij na de terroristische aanslagen op 9/11 besloten heeft om zich terug te trekken uit de geheime dienst. 

Maar terugtrekken is natuurlijk geen optie wanneer men hem weer nodig heeft! 

De zoektocht naar de terrorist brengt ons van Amerika naar Turkije, Saudi-Arabië en Europa. Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is al wel wat ouder trouwens, uitgebracht in 2014. Maar nog even relevant. Ik heb genoten van het kijkje achter de schermen bij geheime diensten en terrorismebestrijding, maar ook van de manier waarop je de hoofdpersonen allemaal langzaam beter leert kennen. 

Want ook al is een terrorist tot de meest gruwelijke dingen in staat, daarachter schuilt toch ook een mens, met familie, met een heel gevoelsleven. En de manier waarop Hayes daarmee om gaat is goed gedaan. Je moet er niet aan denken dat het ooit zover komt in de echte wereld. Gelukkig hoef ik me daar nu verder niet mee bezig te houden, daar hebben we de geheime diensten voor.

Reserveer het boek in de Bibliotheek of leen het luisterboek


Geen opmerkingen: