vrijdag 2 januari 2009

Dayna Kurtz

Een grote verrassing, dat was het. Voor het eerst naar een concert van Dayna Kurtz en bij het eerste nummer overdonderd worden. Door de stem die klinkt als een enorme kerkklok... Door het imponerend eenvoudige gitaarspel... En vooral ook door de cover van een Johnny Cash-nummer, 'All over again', die ze wat mij betreft zo'n 27 keer achter elkaar had mogen spelen. Edith Piaf, maar dan wat jaren later geboren in Amerika: dat was waar ik aan dacht. Mijn eerste luistertip van dit nieuwe jaar dus.
Genoeg albums om uit te kiezen, gelukkig. Voor de akoestische versie van 'All over again' zul je wat meer moeten zoeken (of downloaden via iTunes); de reguliere versie vind je op 'Another Black Feather'. Zelf vind ik het nummer 'Paterson' ook erg fraai, van het eerder verschenen 'Postcards from Downtown'. Enfin: luister en vorm je eigen oordeel. Ik hoor het graag!



4 opmerkingen:

Jouke zei

Ik wil hier even algemeen reageren op jullie blog.

Allereerst wens ik de blogmedewerkers een heel goed 2009!

Ik volg het blog al een tijdje en vind het echt een geweldig initiatief en ook heel erg goed uitgewerkt!

Top!

Wens jullie veel succes hiermee in 2009! En ik blijf het blog volgen.

groeten, Jouke (Enschede)

Astrid zei

Dag Jouke,

Namens alle blogmedewerkers veel dank voor je beste wensen en je complimenten. Jij ook alle goeds in het nieuwe jaar. En we doen ons uiterste best om je van mooie tips te blijven voorzien!

De Eeuwige Bron zei

Ik sluit me helemaal aan bij Jouke.

Een inspirerend 2009 gewenst!

Redactie Bieblog Hengelo zei

@ jouke en sophieschoice: bedankt! En jullie ook een heerlijk 2009 toegewenst!