zaterdag 21 februari 2009

Ik ben er even niet - Hape Kerkeling

Ben je fan van Paul de Leeuw? Dan vind je de Duitse entertainer, cabaretier en presentator Hape Kerkeling vast ook geweldig. Ken je hem niet? Kijk dan eens even naar zijn fantastische imitatie van koninging Beatrix tijdens een Duits staatbezoek. Hij is volgens mij de enige Duitser die koningin Beatrix Duits kan laten spreken met een Nederlands accent. Zijn geweldige vertolking van een Italiaans songfestivallied kun je hier zien.


"Alles wordt één: mijn adem, mijn passen, de wind, het
gezang van de vogels, het wuiven van het graan en het koele
gevoel op mijn huid. Ik loop in stilte. Duw ik tijdens het wandelen mijn voeten op de weg of duwt de weg tegen mijn voeten?"

Toen Kerkeling problemen kreeg met zijn gezondheid besloot hij een tijdje rust te nemen. Hij maakte een voettocht naar Santiago de Compostela dat de reis van zijn leven blijkt te worden.Zijn ervaringen heeft hij in het boek "Ik ben er even niet. Mijn voettocht naar Santiago de Compostela" beschreven. Met humor en oog voor detail doet Kerkeling verslag van zijn reis, over religie, maar vooral over menselijk gedrag en van de reinigende kracht van wandelen. Hij schrijft heel eerlijk over zijn gedachten en je krijgt tijdens het lezen steeds meer het idee dat je hem echt leert kennen. Ik raakte tijdens het lezen steeds meer gefascineerd door hem en het fenomeen pelgrimstocht. Dit is echt een ontzettend leuk boek!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: