zaterdag 7 februari 2009

Breibabes - Debbie Macomber

Madonna doet het al een paar jaar en sterren Julia Roberts, Sarah Jessica Parker en supermodel Kate Moss noemen het de nieuwe yoga. Insteken, doorhalen en af laten gaan is de ideale manier om na een dagje stress tot rust te komen. Breien mag weer; breien is hip en in een modern jasje gegoten.
Vanaf 14 september is in Bibliotheek Hengelo een
Stich ´n Bitch groep gestart met 6 leden. Na de kerstvakantie ging het als 'n speer, met bijeenkomsten met rond de 12 deelnemers! Tweewekelijks is er een informele, gratis bijeenkomst in het Beurscafé, onder het genot van een drankje gewoon gezellig samen breien. Iedereen is welkom. Op hun website kun je de laatste berichten lezen.

Op zoek naar een inspirerend informatief boek over breien ontdekte ik Breibabes. Er bestaan heel wat informatieve boeken over breien maar een roman over breien? Met breipatronen? Ik werd nieuwsgierig en ben het gaan lezen.


Achterflaptekst
Het kleine wolwinkeltje van Lydia vertegenwoordigt haar droom van een nieuw leven, een leven zonder kanker en met nieuwe kansen op liefde. Je kunt er terecht voor wol, pennen en patronen, en Lydia geeft er ook een breicursus; het breien van een babydekentje is de eerste les. Jacqueline Donovan wil iets voor haar kleinkind breien, als gebaar van verzoening ten opzichte van haar onmogelijke schoondochter. Carol Girard ziet het breien van een babydeken als teken van hoop voor de laatste ivf-poging die zij en haar man kunnen ondernemen om een kind te krijgen. Alix Townsend, type ruwe bolster blanke pit, zal het babydekentje breien als vervulling van de taakstraf die haar door de rechter is opgelegd.Deze zo verschillende vrouwen doen onder het breien onverwachte ontdekkingen, die leiden tot aanvaarding, vriendschap en liefde, tot lachen en dromen. Ontdekkingen die alleen vrouwen met elkaar kunnen delen…Aan het begin en einde van het boek zijn enkele breipatronen opgenomen. Ook het breipatroon van het babydekentje waar de personages uit het boek als eerste mee beginnen wanneer ze een gezamenlijke breiles volgen. Het boek gaat vooral over vriendschap en elkaar steunen, de verschillende personages worden als het ware door elkaar heen geweven om uiteindelijk het verhaal met een happy end af te ronden. Als je op zoek bent naar vooral gezellige lectuur is dit een boek dat lekker wegleest. Ook leuk….aan het begin van ieder hoofdstuk is een quote opgenomen van een bekende of minder bekende breister die haar visie op breien geeft. Het vervolg op Breibabes heet overigens Doorbreien.

Reserveer "Breibabes" in onze catalogus
Reserveer "Doorbreien" in onze catalogus

4 opmerkingen:

Astrid zei

Misschien is dit een leuke nieuwe uitdaging voor jullie breiers!

Anoniem zei

Er zijn meer romans over breien. Breien als therapie! In de breiclub van Ann Hood
proberen enkele mannen en vrouwen het verlies van een dierbare te verwerken in een breiclub.

“De titel van dit boek doet denken aan een echt 'damesromannetje'. Wie er zich desondanks aan waagt, ervaart een blijde verrassing: een mooi boek over rouwverwerking. Dit verhaal heeft een uitdagend thema: mensen, óók mannen inderdaad, die uitgenodigd worden om in een breiclub te komen breien nadat ze een dramatisch gebeuren hebben meegemaakt. En... het werkt! De auteur van deze roman is een jonge vrouw, die haar enige dochtertje van vijf verloor door een acute hersenvliesontsteking. Haar leven daarna werd een hel. Vanuit die persoonlijke belevenis schreef zij deze roman. Mensen die zoiets ergs hebben meegemaakt, zullen veel gevoelens, gedachten en ervaringen na de dood van een geliefd iemand herkennen. Dat en het gegeven op zich (het breien) en de prachtige manier van schrijven, zorgen voor de verrassing. Een ademloos te lezen roman en 'hulpboek' voor velen.”
Volgens de recensent van de Openbare Bibliotheken.


Joke

Diane zei

Hallo Joke,
dank voor de aanvulling. Leuk om te lezen dat er dus nog meer romans zijn over breien. Ook mooi leesvoer voor de Sticht´n bitchen.

Anoniem zei

Deze moet ik natuurlijk wel lezen om een echte breibabe te blijven.