vrijdag 13 februari 2009

Het drieluik van John Mayer

John Mayer behoort sinds een tijdje tot mijn favorieten. Een wereldgitarist. Dat hij regelmatig in het shownieuws voorbij komt met nieuwtjes over liefdes, al dan niet verbroken, doet niet ter zake (hoewel ik 'm veel geluk wens met Jennifer Aniston). Ik was vooral erg blij met het verschijnen van de cd en dvd 'Where The Light Is', een geweldig muzikaal drieluik.
Deze prachtige concertfilm begint met een wat meer ingetogen acoustisch solo-optreden (luister naar 'In Your Atmosphere'). Dan volgt het John Mayer Trio; steviger, rauwer, meer blues, kortom: voer voor fans van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.
In het derde gedeelte de complete band, met de wat bekendere popnummers. Bij het zien van de trailer krijg je een aardig idee. Mooi opgenomen, zonder al teveel gedoe eromheen.

Wat moet ik er nou nog meer over zeggen? Liefhebbers van gitaren die dit nog niet kennen, moeten dit zonder meer gaan luisteren en bekijken! Reacties zijn welkom!

Ook leuk: John Mayer is één van de weinige artiesten die zijn blog ook daadwerkelijk zelf schrijft. Zo blijf je ook op de hoogte van nieuwe plannen...
Daarnaast is hij op diverse webplekken te vinden:
Geen opmerkingen: