vrijdag 19 juni 2009

Clifton

Ik heb veel strips gelezen vroeger. Nu iets minder (ik wacht natuurlijk wel op de Donald Duck die voor mijn zoon op de mat valt), maar onlangs kreeg ik de smaak weer even te pakken. Ik leende namelijk Jade van Rodrigue en De Groot, over de Britse geheimagent in ruste: Clifton.
In mijn lagere-school-tijd hield ik mij bezig met het completeren van de serie. Ik zag dat Jade alweer deel 18 is: ik loop er inmiddels dus een paar achter!
Wat is het dan dat zo leuk is aan deze strips? Voor mij: de droge Engelse humor, in combinatie met een vaak toch heel spannend en mooi uitgewerkt verhaal. Je zou het zo verfilmd zien!
Hoewel Jade zeker niet het beste album is (die kwamen toch van het duo Turk en De Groot; ook bekend van Leonardo en Robin Hoed), was het weer erg leuk om deel uit te maken van het leven van deze knorrige Engelsman. Ook leuk: de woordenwisselingen met zijn vaste huishoudster Miss Partridge...

Voor liefhebbers van thrillers en mooie gedetailleerde tekeningen (let op de auto's!) vol bijna verborgen geintjes is de serie van Clifton een echte aanrader!
Dus iedereen weer even aan de strips?

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: