maandag 1 februari 2010

Tuinieren met Monty Don

Nergens ter wereld wordt tuinieren zo serieus genomen als in Groot-Brittannië. Miljoenen kijkers zitten weer voor de buis als de BBC serie "Garderners World" begint met het nieuwe seizoen. Als presentator van dit nationale instituut moet je wel weten waar je het over hebt en ben je niet de eerste de beste. Monty Don heeft jarenlang ''Garderners World'' gepresenteerd en hij weet dan ook wel waar hij het over heeft in zijn boek Tuinieren met Monty Don.

Monty is een autodidact die door jarenlang werken in zijn eigen tuinen enorm veel ervaring heeft opgedaan. Hij begon met een kleine stadstuin in Londen waar hij eerst een jaar bezig was alle auto-onderdelen uit te graven. Daarna verhuisde hij naar het platteland in Herefordshire om daar uit een paar hectare wildernis een prachtig tuin te creëren. Monty is een groot voorstander van biologisch tuinieren en past dat ook consequent toe in zijn tuin. In het boek Tuinieren met Monty Don komen onderdelen als biologische tuinieren, aanleg van je tuin, bloementuin, groentetuin, de kruidentuin en fruit aan de orde. Als het leest krijg je helemaal zin om zelf eens een tuin aan te pakken.

Zelf groenten kweken is steeds populairder aan het worden in Nederland. Stonden eerst volkstuinen leeg, tegenwoordig zijn er wachtlijsten en ook tuincentra verkopen steeds meer groetezaden en -planten. Maar de kennis hoe het allemaal moet is een beetje weggezakt maar dat hoeft nu geen probleem meer te zijn: lees Monty!

Reserveer Monty in onze catalogus

Geen opmerkingen: