maandag 16 mei 2011

Pretpark Nederland

Nederlanders doen vreemde dingen in hun vrije tijd! Dat is de conclusie van het kijken van Pretpark Nederland van Michiel van Erp. Deze documentairefilm geeft een vermakelijk, verbazende en ontroerende kijk op hoe Nederlanders hun dagje uit invullen.

Van gezellig een dagje homo's kijken op de Gay Pride, een potje knokken met Orks op de Elf Fantasy Fair tot de jacht op aanbiedingen op de Libelle Zomerweek. De verbindende factor in de film is een touringcar met rondreizende Chinezen aan wie de gids uitleg geeft wat die rare Nederlanders allemaal aan het doen zijn.

Je krijgt in de film ook een kijkje achter de schermen van de Nederlandse vermaakindustrie. Zoals de hele organisatie van het Chocoladefestival in Zutphen of de verkoopacties in het outlet-winkelcentrum Batavia Stad. Michiel van Erp heeft een perfect keuze gemaakt in de soms wat knullige personen die hij in de film volgt. Het zijn mannen die hun werk uiterst serieus nemen maar tegelijkertijd heeft dat werk enorm lullige aspecten. In het begin moest ik vooral erg om ze lachen maar je krijgt ook respect voor de inzet en passie waarmee ze hun werk doen. Probeer maar eens de juiste kleur Renault Clio voor je actie te regelen of kinderen weg te houden bij een echt chocoladebed. Pretpark Nederland moet je gezien hebben!Reserveer in onze catalogus

5 opmerkingen:

Auke zei

Ik heb een hééle mooi, super-Libelle-aanbieding :D

Korting Pretpark zei

Wist niet dat er een dergelijke film is! Haha maar na de beschrijving ga ik hem zeker kijken!

Peter zei

Moet je zeker doen: lachen!

Pretpark Fan zei

Het voorstukje beloofd veel. Ik ga kijken of ze de film in de videotheek hebben. Is volgens mij ook wel een leuke film voor buitenlanders, is weer eens wat anders dan die klompen, kaas en tulpen.

Peter zei

Je leert met deze film "de Nederlander" zeker beter kennen!