maandag 3 oktober 2011

James Herriot: All creatures great and small

Het is weer James Herriot tijd! Zo eens per jaar (meestal in de herfst) krijg ik zware behoefte aan de serie Alle creatures great and small. Waarom? Tja, meerdere redenen: het is een echte feel good serie, het is voor mij jeugdsentiment (voor het eerst uitgezonden eind jaren zeventig) en het speelt zich af in de prachtige Yorkshire Dales, een van de mooiste streken van Engeland. We hadden deze klassieker nog niet in onze collectie maar nu heeft Bibliotheek Hengelo de serie (eindelijk) op dvd. Het zijn de series 1 en 2 met in totaal 24 afleveringen: dat is 22,5 uur James Herriot. Goed tegen elke herfst- of winterdepressie!

Voor de mensen die James Herriot nog niet kennen: De jonge, onervaren Schot James Herriot krijgt eind jaren dertig na zijn afstuderen een baan als dierenarts in het plaatje Darrowby in Yorkshire. Al snel ontdekt hij dat hij nog veel moet leren wil hij met evenveel respect behandeld worden als de oprichter van de praktijk, Siegfried Farnon. Terwijl hij worstelt met het plaatselijke dialect, achterdochtige klanten en een diep geworteld bijgeloof krijgt hij ook nog te maken met de ruzies tussen Siegfried en zijn jongere broer Tristran. Al gauw wordt James verliefd op de boerendochter Helen maar deze romance verloopt niet echt soepeltjes. Alles is losjes gebaseerd op de echte ervaringen van dierenarts James Alfred Wright die onder pseudoniem van James Herriot een aantal boeken schreef. 

Dus al je James Herriot nog niet kent dan kijken en als je James Herriot wel kent dan weer opnieuw kijken! Hieronder nog even het lekkere intro muziekje: taaa ta ta...



Reserveer de DVD James Herriot in onze catalogus

Geen opmerkingen: