maandag 9 januari 2012

Een boek per dag

Stel je voor: een jaar lang elke dag een boek lezen. Dat is precies wat Nina Sankovitch heeft gedaan in Een boek per dag: een jaar vol inspiratie. De aanleiding voor dit project was het overlijden van haar lievelings zus Anne-Marie op 46-jarige leeftijd aan kanker. Nina Sankovitch is door dit overlijden kapot van verdriet en schuldgevoel. Ze probeert haar verlies te verwerken door hyperactief te worden en zich te ontfermen over haar ouders, druk te zijn met haar werk als juriste en met het runnen van haar gezin met 4 kinderen. Ze heeft het gevoel om alles uit het leven te moeten halen wat haar zus moest missen.

Maar ze merkt dat deze aanpak niet helpt haar verdriet om haar zus te verwerken en ze neemt daarom een drastisch besluit: "Ik had geprobeerd er voor weg te lopen, maar toen zou ik gaan proberen te lezen. Ik stelde mijn vertrouwen in Cyril Connolly: Woorden zijn levend en literatuur vormt een uitweg, niet uit maar naar het leven". Ze besluit een jaar lang om ieder dag één boek te lezen én er een recensies over te schrijven op haar weblog. Haar echtgenoot, kinderen, katten en de berg vuile was moeten maar even wachten.

In Een boek per dag doet ze verslag van haar leesjaar en hoe het lezen haar helpt om het leven weer vol vertrouwen op te pakken. Het boek is een mix van verhalen over zichzelf, haar kleurrijke familie en over een aantal boeken en dan vooral over de levenslessen die ze daaruit haalt. Ik vond het een heel inspirerend boek waardoor je zin krijg om (weer) te gaan lezen.



Reserveer Een boek per dag in onze catalogus

Geen opmerkingen: