zondag 14 oktober 2012

In andere handen

“Het best bewaarde geheim van kleinkunstland” werd hij eens genoemd door het Parool.  Nou, ook wij blijven ons best doen om mee te helpen dit geheim uit te laten lekken…. 
In 2006 trad hij met Rosita Steenbeek op in de bibliotheek met hun programma De kus, waarin zij gepassioneerd vertelde over haar reizen, liefdes en leven en  hij daarover vol vuur zong. In 2008 gaf hij een Masterclass optreden met een vrolijke analyse van andermans teksten. Zijn CD ‘Masterclass’ werd genomineerd voor de Edison Award in de categorie Kleinkunst.


Al enig idee over wie ik het heb? Theo Nijland natuurlijk! 
Trouw noemt hem “een begenadigd zanger, liedjesschrijver en componist”. ''Zijn teksten zijn subliem, prikkelend en poëtisch. Daarbij vormen al die teksten een voorbeeldige eenheid met de muziek.'' 
En daar ben ik het helemaal mee eens. Zijn cd Jij raakt mij steeds weer met zijn mooie poëtische teksten. En elke keer hoor ik weer iets anders in zijn teksten. En ook zijn muzikale composities zitten bij deze cd geramd in elkaar.

Beide optredens  gemist?  Erg jammer natuurlijk, maar gelukkig komt Theo weer naar Bibliotheek Hengelo met zijn nieuwe programma  In ander handen, op 2 november 2012
En met zijn uitspraak: “Nee hoor, diep in mijn hart ben ik eigenlijk altijd al cabaretbeest geweest. En dat wil eruit”  maakt hij mij wel heeeel nieuwsgierig naar deze avond. Ik ben er (weer) bij, jij ook?


En hier alvast leuk liedje om alvast in de stemming te komen.Reserveer hier één van de cd's van Theo Nijland  in onze catalogus

Geen opmerkingen: