zaterdag 26 mei 2018

Camino - Graeme Simsion en Anne Buist,

Voor een langere tijd lopen, iedere dag, door weer en wind, over heuvels, bergen en door dalen en slapen in een tentje of B&B. De Camino de Santiago is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen die hem lopen, doen dat dan ook met een doel. Bijvoorbeeld om een gebeurtenis of ervaring in het leven af te kunnen sluiten. Of om jezelf beter te leren kennen, de essentie van je leven helderder voor ogen te krijgen. Graeme Simsion, auteur van Het Rosie project en Het Rosie effect, schreef samen met zijn vrouw Anne Buist een nieuwe roman Camino. Je beleeft de bekende voettocht naar Santiago de Compostela door de ogen van twee mensen met ieder hun eigen redenen om de pelgrimstocht te lopen.Van de achterflap
De Amerikaanse kunstenares Zoë en de Engelse ontwerper Martin zijn beiden in het schilderachtige Cluny, Frankrijk. Om een nieuwe start te maken, gaan ze – alleen – de lange weg afleggen die van Cluny naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje leidt, over de beroemde Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Ze kijken ernaar uit om in de voetsporen van de pelgrims te stappen die hun al eeuwen voorgaan op de Camino. Er wordt gezegd dat de Camino je verandert. Hij geeft je de kans een nieuwe versie van jezelf te vinden. Maar kunnen deze twee heel verschillende mensen ook elkaar vinden?

Camino is in afwisselende hoofdstukken geschreven, waarbij steeds het verhaal van Zoë en Martin aan bod komt. Natuurlijk kruisen hun wegen op een gegeven moment, en natuurlijk ontstaat er een romantische aantrekkingskracht tussen de twee wandelaars. Heel diepzinnig en filosofisch wordt het verhaal nergens, maar het is wel een leuke kennismaking met het wandelen van de Sint-Jakobsroute.

Leuk detail: aan het begin van het boek staat de route die de hoofdpersonages lopen. Je krijgt hierdoor als lezer een mooi beeld bij de tocht die duizenden mensen per jaar afleggen.

We schreven hier al vaker over deze beroemde route. Veel lees- en wandelplezier!

Reserveer Camino hier in onze catalogus

Geen opmerkingen: