vrijdag 10 augustus 2018

Luistertip: Phil Cook - People Are My Drug

De plaat is al even uit, maar het is mijn favoriet van de laatste tijd: 'People Are My Drug' van Phil Cook is de luistertip van vandaag. Een beetje gospel, een beetje blues, een beetje folk, een beetje soul: er zit van alles in, en zal liefhebbers van bijvoorbeeld Ry Cooder wel kunnen bekoren.
"People Are My Drug is a radical album, in every sense of the word. In 2018 choosing community and positivity and music is radical. Cook’s smile is still as infectious and ernest as it’s ever been. However, he presently appears charged with a newly-minted seriousness that is revealed to listeners in solidarity, that he too is fighting like hell to keep love alive." Dan weet je er van.
"Wat maakt soul tot soul? Die vraag dringt zich op bij beluistering van People Are My Drug (Psychic Hotline/Thirty Tigers/Bertus) van Phil Cook. Is dat een soulplaat? Nou en of! En waar ‘em dat in zit? Misschien wel in die albumtitel. Phil Cook houdt van mensen. Dat betekent liefde voor het leven in alle facetten. Goede tijden, slechte tijden. En bovenal: positivisme. Pijn en onrecht omzetten in liefde en compassie. Zodat zelfs een nummer met de titel Steampowered Blues in werkelijkheid niets dan blije energie te bieden heeft, opzwepend als gospel. Cook schreef het en in samenwerking met anderen nog drie nummers. Verder staan er covers op van onder anderen Randy Newman en Allen Toussaint. Dat liedje van Newman is He Gives Us All His Love en dat stroomt over van soul. Natuurlijk komt er een piano aan te pas, een rustig tikkende drummer, zangeressen en een paar diepe gitaarnoten. Op Tide Of Life trekt het koortje Cook naar de eredivisie van de soul en dan hebben we het over Staple Singers. Another Mother’s Son ontwikkelt zich langzaam tot swingend handgeklap. Het van een fiddle voorziene Now That I Know is countrysoul. People Are My Drug is een spirituele ervaring en in dat opzicht op een lijn te plaatsen met het werk van The Band of Jason Isbell. Cook maakte hiervoor met Southland Mission ook al een heel sterk album, waarop hij al even blij op de cover staat afgebeeld, en speelt ook bij Hiss Golden Messenger en Megafaun. In die laatste band zit ook zijn broer Brad Cook, die dit album produceerde."(AltCountry.nl)
Er schijnen al Hengelose contacten gelegd te zijn, dus wellicht kunnen we Cook binnen afzienbare tijd verwelkomen en live zien. Zou mooi zijn toch? En tot die tijd hebben we dit album, dat voorlopig wel even in de speler blijft zitten. Ik ben er dol op, en dat ondanks alle blijheid ;-) Zelfs geschikt voor treurbeuken dus...Luister het album op Spotify

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: