woensdag 28 november 2018

Lappenpop

Het is weer tijd voor een gedegen thriller.
Ragdoll is het, met veel tamtam, in 2017 gelanceerde debuut van Daniël Cole. Ragdoll betekent lappenpop. Dat klinkt heel onschuldig, maar dat is het niet als de lappenpop waarover het hier gaat bestaat uit zes aan elkaar genaaide lichaamsdelen van zes verschillende mensen. Wie zijn de slachtoffers en wat hebben ze met elkaar gemeen? Dat wordt een taak van rechercheur William Fawkes, bijgenaamd Wolf, en zijn team. Een reis tegen de klok is het gevolg, want de moordenaar heeft al een lijstje met volgende slachtoffers bekend gemaakt en Wolf is er daar één van...

Wolf, is een tijdlang geschorst geweest omdat hij in de rechtszaal een vermoedelijke moordenaar had aangevallen, net nadat de rechter hem had vrijgesproken. Wolf was overtuigd van de schuld van de man en kon het niet verdragen dat hij vrijuit zou gaan. Nu krijgt hij dus, samen met Emily Baxter en Alex Edmunds deze zaak toegewezen. We volgen de zoektocht naar de moordenaar en dat gebeurt op zodanige wijze dat je dit boek pas weglegt als de je eindelijk snapt wat er is gebeurd. En dat einde is er één van grote originaliteit en zeer verrassend.
De gecompliceerde plot wordt verbazend zeker uitgewerkt tot een meeslepende misdaadroman die met steeds nieuwe ontwikkelingen en enige humor superspannend toewerkt naar een bloedstollende en zeer overtuigende ontknoping.

Als een boek zo in de picture wordt gezet, krijg je automatisch veel en verschillende reacties. De verwachtingen zijn zo hoog gespannen dat de kans op tegenvallen groot is. Dat zie je terug in de recensies en beschrijvingen over Ragdoll.

Ik vind Ragdoll een fijne thriller. Misschien wat bloederig wat door de filmische beschrijvingen heel levensecht overkomt, maar daardoor wel een thriller, zoals de meesten dit graag zien. Wat ook fijn is, het open einde van het boek. Vrees niet, de moordenaar wordt gepakt, maar het verhaal is, op onderdelen, niet af. Gelukkig is er daarom een vervolg verschenen, genaamd 'Marionet'.

Reserveer Ragdoll in onze catalogus

Geen opmerkingen: