dinsdag 5 januari 2021

Thank God it's monday! : tien leefregels om elke dag het beste uit jezelf te halen

Oké, een nieuw jaar! Een mooi moment om even stil te staan met waar je mee bezig bent en of dat misschien beter kan. En dan is Thank God it's monday een heel inspirerend boek! De Noorse miljardair Petter Stordalen beschrijft hierin zijn leefregels die hij in zijn carrière heeft geleerd en met succes heeft toegepast. 

Het sympathieke aan Petter is dat hij zichzelf niet zo heel bijzonder vindt en geen halleluja verhaal ophangt. Zo maakte hij werkdagen van 16 uur en dreigde zijn huwelijk op de klippen te lopen. Maar toen kocht hij op een dag een notitieboekje...

In dat notitieboekje schreef hij op de eerste bladzijde JMI. Dat stond voor Juiste Mentale Instelling. Hij noteerde oneliners als geheugensteuntjes om het dagelijks leven te leiden dat hij wilde. En die aantekeningen hebben zijn leven veranderd.

In het boek legt hij tien leefregels uit die hem helpen om gelukkiger te zijn en de doelen te bereiken die hij zich heeft gesteld. En die leefregels zijn soms best verrassend. Bijvoorbeeld de leefregel "Ga niet achter je droom aan". Je droom volgen is waarschijnlijk het meest gangbare zelfhulpadvies ter wereld. Maar volgend Petter is het een ellendig advies. Je moet je niet fixeren op één droom maar juist een open mind houden. Want dan kan het zijn dat je onderweg iets ontdekt waar je dat het minst verwachtte. Petter werd miljardair met hotels en winkelcentra maar droomde daar nooit van. 

Andere verrassende leefregels zijn o.a. "zorg ervoor dat je altijd de domste in de kamer bent", "Tachtig procent is genoeg" en "Lees minder kranten". Elke leefregels licht hij toe met persoonlijke verhalen en wetenschappelijk onderzoek. Nieuwsgierig geworden? Dan is het lezen van Thank God it's monday een mooi voornemen!

Reserveer Thank God it's monday in onze catalogus.

Geen opmerkingen: