donderdag 28 oktober 2021

De vijf smakelijkste boeken

De shortlist van Het Gouden Kookboek 2021 is bekendgemaakt door de vakjury onder leiding van Nadia Zerouali. De juryleden hebben de vijf kookboeken gekozen door gerechten te koken en proeven uit de tien kookboeken die geselecteerd waren voor de longlist. Op 4 november tijdens de Avond van het Kookboek wordt de winnaar van Het Gouden Kookboek bekendgemaakt. De dag erna begint de Kookboekenweek die duurt van 5 t/m 14 november. 

Wist je dat we in de Bibliotheek ook een groot aantal kookboeken te leen hebben? Probeer eens een aantal gerechten uit de vijf smakelijkste kookboeken van 2021:

De bijbel van de Indiase keuken - Paulami Joshi

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in De bijbel van de Indiase keuken neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken.

Reserveer in de Bibliotheek of lees als e-book

Een Kookboek - Seppe Nobels

Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt. Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven.

Reserveer in de Bibliotheek

Homakase - Oof Verschuren

Fotograaf Oof Verschuren (o.a. bekend van de fotografi e van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto laat hij zien hoe je op professionele wijze échte sushi bereidt voor zes gasten bij jou aan tafel.

Reserveer in de Bibliotheek

Job & Perry: een klootzak-proof kookboek - Job Pattinasarany & Perry de Man

Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it.

Reserveer in de Bibliotheek of lees als e-book

Toko Lo - Lola van Ruler

Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots - en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders - aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak, die hun oorsprong vinden in de tijd van Nederlands-Indië én die later in Nederland zijn ontstaan.

Reserveer in de Bibliotheek of lees als e-book

Geen opmerkingen: