vrijdag 8 oktober 2021

Poeslief!: 46 schattige kittens

Schattige kittens alarm! In Poeslief komen maar liefs 46 superschattige katjes voorbij. De een nog schattiger dan de ander. Bijvoorbeeld de Pers met de grote smachtende ogen of de Selkirk Rex met zijn prachtige krullende vacht. 

In dit boekje voor kids vanaf 6 jaar (zelf lezen vanaf 8 jaar) krijg je informatie over katten in het algemeen en krijg je van elk ras korte weetjes en een grote foto. Dus van Abessijn tot een Turkse Van! 

Bij elk ras krijg je ook iets te horen over het karakter. De Abessijn bijvoorbeeld is slim en nieuwsgierig, dol op klimmen, spelen en achter dingen aanhollen. Ze heeft veel speelgoed nodig! De Bengaal is het liefst op jacht. Hij is ook heel slim: kan het licht aandoen, een deur open maken en apporteren, net als een hond. Een Britse korthaar is dol op knuffelen, hij knuffelt zelfs met een hond. De Maine Coon komt uit Amerika, moest vroeger ratten vangen op schepen. Hij kan goed zwemmen en is gek op water. De Sokoke, een zeldzame boskat uit Kenia, is vriendelijk en sociaal, maar op schoot zitten vindt hij niks.

En zo heeft elke kat, net als elk mens zijn ‘eigen aardigheden’.

Hermien Bosman

Reserveer Poeslief! in onze catalogus

Geen opmerkingen: