donderdag 30 september 2021

Het grote reptielenboek van Sterrin Smalbrugge


Ecologe en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge, bekend van haar leerzame tv-serie Reptielengek en Expeditie Robinson, komt binnenkort in de Bibliotheek voorlezen uit haar kinderboeken. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek die in het teken staat van 'Worden wat je wil'. 

Ik leende Het grote reptielenboek. Ik hou helemaal niet van reptielen en zou dit boek anders nooit hebben opgepakt als ik niet wist dat Sterrin binnenkort bij ons in de Bibliotheek zou komen. Maar het was super interessant! Reptielen komen bijna overal op de wereld voor en hebben zich aangepast aan de meest extreme omstandigheden. 

Een leuk hoofdstuk vond ik dat over gif. Wat is dat gif eigenlijk en welke dieren gebruiken het om hun prooi te vangen? Het boek staat vol met allemaal informatie en leuke weetjes. En persoonlijke verhalen van Sterrin over haar zoektocht naar reptielen, over de hele wereld. Foto's ontbreken natuurlijk niet, maar worden aangevuld door leuke illustraties. Het boek bevat ook een kennistest en is geschikt vanaf ca. 9 jaar.  

Sterrin in de Bibliotheek

Zijn je kinderen fan van reptielen of van Sterrin? Kom dan langs in de Bibliotheek. Op zaterdag 9 oktober bezoekt Sterrin drie Bibliotheeklocaties in Hengelo, Goor en Oldenzaal. Het is gratis, een kaartje reserveren is verplicht en kan via onderstaande linkjes. 

Bibliotheek Goor: 10.00 uur

Bibliotheek Hengelo: 12.00 uur

Bibliotheek Oldenzaal: 14.00 uur

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wacht niet te lang met reserveren!

Reserveer 'Het grote reptielenboek' in de BibliotheekGeen opmerkingen: