zondag 19 april 2009

Live on Mars: de beste detectiveserie sinds de seventies!

Een politieman wordt in 2006 aangereden en wordt wakker in het Manchester van 1973. Beetje verwarrend? Voor Chief Inspector Sam Tyler is het dat zeker. Geleidelijk realiseert hij zich dat hij in coma ligt en dat zich dit alles in zijn hoofd afspeelt. Maar helemaal zeker weten doet hij dat ook niet... Dit is het bizarre uitgangspunt van de politieserie Live on Mars.

De BBC serie Live on Mars was een grote hit in Engeland en won veel prijzen. Er wordt sterk in geacteerd en het is allemaal heerlijk hip retro met seventies kleren, muziek en auto's. En natuurlijk ook met de politiemethoden van die tijd, die nou niet bepaald politiek correct zijn. Tyler weet in het begin dan ook niet wat hem overkomt maar weet zijn collega's soms zo ver te krijgen om zijn "moderne" methoden te gebruiken. En hij leert dat soms de ruige aanpak, in de rauwe arbeidersstad Manchester, ook prima werkt.

Live on Mars is een briljante mix van science fiction met een stevige politieserie. En het seventies retro aspect maakt het nog leuker. Dus ben je CSI of alle kloons daarvan nou wel zat? Dan is dit een echte aanrader!

Reserveer in onze catalogus!

1 opmerking:

Tom zei

Hier heb ik de pilot van gezien voor de serie in de US op TV kwam. Dat doe ik meestal om mijn series voor het nieuwe seizoen te selecteren... Zeker een leuke serie die ik nog een keer ga kijken als ik de tijd vind. Wij hebben hem ook in onze bibliotheek....