zaterdag 13 juni 2009

Een fractie van het geheel - Steve Toltz

Zin in een lijvig boek om je eens lekker in te verliezen? Dan moet je beslist Een fractie van het geheel van Steve Toltz lezen!

Het is een verhaal over de verhouding tussen vader Martin en zoon Dean, dat door beiden wordt verteld. Vader Martin, een maniakale onaangepaste filosoof, vertelt Jasper zijn levensverhaal. De reden waarom vader Dean is wie hij is heeft te maken met de invloed van zijn broer Terry, een beruchte Australische topcrimineel.

Zoon Jasper tracht een eigen leven te leiden, maar hij komt maar niet los van zijn vader: ze blijven tot elkaar veroordeeld. Het lot voert vader en zoon van Parijs naar Sydney en van de Australische rimboe naar de Thaise jungle.
Twee boeiende levensverhalen in prachtige zinnen, rake observaties en in lekker pittig tempo geschreven. Een bijzonder origineel en humoristisch debuut van een heerlijk gekke auteur.5 opmerkingen:

Unknown zei

Ik gaf het mijn vriendin cadeau en ben er zelf ook best benieuwd naar inmiddels. Bedankt voor de bespreking!

Diane zei

Goedemorgen Edwin,
Graag gedaan. Enneuhhh... niet te lang nieuwsgierig blijven. Misschien kun je het lenen van je vriendin ;-)

Unknown zei

Ik zal haar eens lief aankijken. We moeten nog slimme combi maken voor tijdens vakantie bovendien :-)

Astrid zei

Ik weet nu via een lector leesonderwijs dat partnerlezen echt heel goed is. Gewoon om en om een regel. Misschien een leuke vakantie-uitdaging!

Diane zei

Voorlezen is ook nog een optie...
Misschien is De voorlezer (blogpost van 3 april) ook een combi mogelijkheid. mag je zelf invullen welke combi ;-)