maandag 24 mei 2010

Irina Palm

Stel, je bent een 50-jarige weduwe, je hebt het niet breed, je bent vrij kansloos op de arbeidsmarkt, je zoon is net zo armlastig en je kleinzoon is doodziek. Stel, zijn enige kans op genezing is een operatie in Australië, maar de kans op financiële middelen om dát te betalen is net zo kansloos. Wat doe je dan?

Nou ja, ik snap dat je dan best bereid bent heel ver te gaan om - binnen je fatsoensnormen en binnen de grenzen van de wet - op een snelle manier geld bij elkaar te sprokkelen. En dat is dus precies wat deze vrouw gaat doen. Een gewoon baantje betaalt te weinig en te langzaam, maar als ze een oproep voor hostess in een nachtclub ziet hangen, trekt ze de stoute schoenen aan. De heer des huize ziet ook wel in dat deze vrouw niet echt gemaakt is voor het echte werk, maar hij vindt haar verhaal wel aandoenlijk en wil deze 'oma' wel helpen. Hij biedt haar een baantje aan waarvoor ze alleen maar haar handen uit de mouwen hoeft te steken. Als dan ook nog blijkt dat ze over gouden handen beschikt, is het benodigde geld snel bij elkaar verdiend. Maar ja, zoonlief is niet zo blij als hij hoort hoe ze aan dat geld gekomen is...

Wat volgt is een verhaal over gewone mensen in bijzondere situaties, over de rafelige randjes van vriendschap en de onvoorwaardelijke liefde voor je familie, over trost zijn op wat je doet. En natuurlijk ontbreekt in dit menselijke drama ook de Engelse humor niet, gelukkig maar. Een warme film dus.

En Irina Palm is deze week ook op tv!
Donderdag 27 mei om 20:15 uur op ARTE



Reserveer nu in onze catalogus

2 opmerkingen:

eazy zei

Ken haar vooral van de LP Broken English, en de wilde verhalen uit de 60ies natuurlijk. 'k Heb deze film al eens voorbij zien komen, maar nog nooit iets van gezien. Begrijp nu de titel. Helaas geen Arte op de kabel.

astrid zei

Zo zullen de meesten zich Marianne Faithful herinneren. Ze speelde ook in de eerder beschreven film 'Life without me'. Ik vind haar als actrice wel net zo leuk!
De dvd kun je natuurlijk ook gewoon (via mij) lene ;-)