vrijdag 7 januari 2011

De Facebookmoorden - Bart Debbaut

Ik heb een nieuw boek aan mijn wensenlijstje toegevoegd: 'De Facebookmoorden' van Bart Debbaut lijkt me ontzettend spannend. Veel Belgische thrillerschrijvers ken ik nog niet, maar de recensies her en der van dit boek zorgen er in ieder geval voor dat ik het graag wil lezen. Geen eigen bevinding in deze post dus, maar meer het delen van enthousiasme. En over delen gaat het in dit boek ook: het gebruik van Facebook krijgt een prominente rol in dit verhaal.

Van 'Crimezone.nl':
"Bart Debbaut is allang niet meer onbekend. In België is zijn naam gevestigd en geniet hij van een nog steeds groeiende fanschare. In Nederland is het merk Debbaut langzaam bezig een plaatsje te verwerven tussen het rijtje bekende auteurs die door lezers van de lage landen zo gekoesterd worden. Met zijn derde De Leijssens en Van Cattendyck thriller bewijst hij de duurzaamheid van goede vaste karakters.
Beide sympathieke speurders uit Leuven doen in De Facebook moorden hun uiterste best hun imago naar ongekende hoogten te laten stijgen. En dat gaat goed komen! Zeker en vast!
Ellen Maenhout wordt gewurgd en verminkt gevonden nadat op een site van Facebook eigenaardige berichten verschijnen die een moord enigszins hebben voorspeld. John Leyssens en zijn partner Mieke Van Cattendyck starten een onderzoek en volgen de ontwikkelingen op Facebook uiterst nauwgezet. Wanneer een suggestief bericht verschijnt, wordt kort daarop het lichaam gevonden van Thomas, de broer van Ellen Maenhout. Ook zijn lichaam is op een zodanige wijze verminkt dat het door kan gaan als een boodschap van de moordenaar. Een moordenaar die anoniem wenst te blijven maar wel worstelt met een ervaring uit het verleden en daar definitief mee af wil rekenen".

Dit soort berichten, samen met de bloederige trailer op YouTube (moet je tegen kunnen), maken mij als spannende-boeken-wurm erg nieuwsgierig...
Heeft iemand dit boek al gelezen? Wat is jullie mening? Daar ben ik ook benieuwd naar. En wellicht een leuk idee om die meningen te ventileren op onze Facebookpagina? Het liefst wel zonder doodsbedreiging natuurlijk...

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: