donderdag 17 februari 2011

Het Ros Van Twente - Claus Brockhaus

Onlangs verscheen een boek voor liefhebbers van spanning én van de eigen regio: 'Het Ros Van Twente' van Claus Brockhaus.  
Waar het over gaat?

"Een oude textielbaron Helmich van Delden wordt vermoord in een sauna. In zijn testament bepaalt hij, dat zijn kinderen, Mats en Daphne, de nalatenschap moeten gebruiken voor de ontwikkeling van de Twentse regio. Mats wil een internationaal hippisch centrum op de plek van het Twentse vliegveld, Daphne en haar man willen wellness-centra opzetten. Er ontbrandt een strijd tussen de kinderen, waarbij moord niet wordt geschuwd. Laura Droste, de nietsvermoedende dochter van Helmichs vroegere rechterhand, blijkt een cruciale rol te vervullen. Het verhaal komt wat traag op gang, maar desondanks is het een leuk boek, met goed uitgewerkte karakters, en met een verrassend plot, geheel gesitueerd in een herkenbaar Twente, dat op een subtiele manier wordt gepromoot. Actualiteiten zoals het zoeken naar een nieuwe functie van Vliegveld Twente, het kampioenschap van FC Twente en de ontwikkeling van wellness-centra worden niet uit de weg gegaan. De uit Twente afkomstige schrijver heeft al diverse thrillers op zijn naam staan, maar dit is de eerste uit een reeks die gesitueerd is in Twente." (NBD Biblion)

Of Twente echt zo 'subtiel' gepromoot wordt waag ik te betwijfelen, maar als je hier in de regio woont is het toch erg leuk om een spannend verhaal te lezen dat bij wijze van spreken plaatsvindt in je eigen achtertuin.
Enfin: lenen, lezen en uw eigen oordeel vellen, da's mijn advies!

Reserveer in onze catalogus

7 opmerkingen:

Anoniem zei

dit maakt mij wel nieuwsgierig om het te lezen, heb het boek gelijk gereserveerd.
art4you

Diane zei

Goede tip. Thrillers in Twente en dan ook nog bijna in mijn eigen achtertuintje....dat moet goed zijn:-)

Redactie Bieblog Hengelo zei

WE horen graag wat jullie er van vonden!

Anoniem zei

Moet deze man Twente promoten
?
geloof me! dat binnenkort niemand meer een Tukker geloofd, of nog serieus neemt.
Kijk uit voor deze mensen

Met vriendelijke groet

Erwin zei

@anoniem: het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel waarde je aan fictie hecht, ook al is het doorspekt met regionale PR... Ik hoor verschillende geluiden over dit boek, van enthousiast tot veroordelend. Dan is het wat mij bereft een titel die de moeite van het bespreken waard was!

Anoniem zei

Ik vond het boek niet slecht. De dialogen kunnen beter. Ik denk dat de "twente promotie" wel meevalt, je gaat er nu heel erg op letten. Als een boek in Amsterdam speelt gaan de personages ook wat eten of drinken bij, etc.

Erwin zei

Da's ook wel weer waar!