zaterdag 30 april 2011

Koningin Beatrix

Speciaal voor Koninginnedag twee romans waarin de auteurs in de huid kruipen van Koningin Beatrix. Beide auteurs willen de vrouw achter de koningin laten zien. Beide romans spelen zich af na een ingrijpende gebeurtenis in het leven van Koningin Beatrix.

Majesteit van Oscar van den Boogaard is eigenlijk een “verboeking” van de film Majesteit.

Van de achterflap
Het is Prinsjesdag, een jaar na de dood van haar geliefde Claus. Beatrix twijfelt aan alles. Aan de monarchie, aan de betrouwbaarheid van haar zoons en zelfs aan zichzelf. De spanningen lopen hoog op wanneer minister-president Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen. Beatrix verzet zich. De Staten-Generaal houdt de adem in.

Het boek leest makkelijk weg en je beleeft als lezer alles mee door de ogen van Beatrix. Waardoor zij niet langer de koningin is maar een gewoon mens. Maar wel een mens met veel opgelegde beperkingen.

Het tweede boek, Ik Beatrix, van Marietta Nollen verscheen 18 april en heeft al de nodige media aandacht gehad, waaronder een interview met de auteur bij TC Tubantia en een recensie op de website van Radio Nederland Wereldomroep. Liefhebbers van het Koningshuis zullen dit boek zeker willen lezen. Een deel van hoofdstuk 5 is hier te downloaden.

Reserveer Majesteit in onze catalogus
Reserveer de DVD Majesteit in onze catalogus
Reserveer Ik Beatrix in onze catalogus

Geen opmerkingen: