maandag 22 augustus 2011

Jonge ondernemers!

In het boek Jonge ondernemers! van John van Schagen komen "achttien goed boerende jonkies, samen goed voor miljoenen euro's omzet" aan het woord. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen van jonge ondernemers die vertellen hoe ze begonnen met hun business. En met jong bedoel ik ook jong: sommigen begonnen al op de basisschool! Een terugkomend item is het moeizame inschrijven bij de Kamer van Koophandel: "Jongeman, weet je moeder wel dat je hier bent?"

Alle ondernemers komen in een eigen hoofdstuk aan het woord en vertellen hun ervaringen met het starten van hun eigen bedrijf. Ze geven tips over wat je wel en niet moet doen en vertellen ook openhartig waar ze fouten hebben gemaakt. Ook interessant is het ontstaan van het "Gouden idee". Opvallend in de verhalen is dat goede ideeën vaak niet zo heel ingewikkeld zijn en ontstaan door goed op te letten en kansen te herkennen. Bijvoorbeeld de succesvolle internet ondernemer Ben Woldring die op 13 jarige leeftijd als eerste een vergelijkingssite voor beltarieven lanceerde (Bellen.com). Grappig is dat hij bij de bibliotheek het boek "HTML in 20 stappen" leende waarmee hij de website heeft gebouwd. Een boek waarvan hij zelf zegt dat het zijn leven definitief veranderde.

Tussen verhalen door staan in Jonge ondernemers! nog tips, citaten en succesverhalen van andere ondernemers die jong zijn begonnen zoals Richard Branson (Virgin), Mark Zuckerberg (Facebook) en Reinout Oerlemans (Eyeworks). Het is een leuk en voor aankomende ondernemers een zeer inspirerend boek!  

Reserveer Jonge ondernemers in onze catalogus

Geen opmerkingen: