woensdag 18 juni 2014

Alles wat overblijft

Op de achterkant van dit boek staat: De persoonlijke keuze van Karin Slaughter. Dat is vast voor veel mensen een aanbeveling. Voor mij niet, ik ben geen echte Slaughter fan. Er staat echter meer op die achterkant en dat intrigeerde me wel:
"Annabel zou zichzelf nooit omschrijven als eenzaam. Ze heeft het druk met haar baan bij de politie, haar kat en haar oude moeder. Maar wanneer ze het half vergane lichaam ontdekt van een buurvrouw die al maanden dood in huis ligt, is ze geschokt dat niemand heeft opgemerkt dat de vrouw was verdwenen. Op haar werk besluit ze onderzoek te doen naar eenzame doden, en ze ontdekt dat dit in haar stad vaker voorkomt dan ze had kunnen vermoeden. Zeker in verhouding tot andere delen van het land, onrustbarend veel vaker…."
Elizabeth Haynes schreef 'Alles wat overblijft', een heel bijzonder boek over mensen die zo eenzaam zijn dat ze het liefst willen wegzakken in een diepe slaap om nooit meer wakker te worden. Aangrijpend zijn de verhalen van deze eenzame mensen waarin zij duidelijk maken hoe zijn in hun eenzame staat terechtgekomen zijn. ´Alles wat overblijft´ gaat ook over de man die zij ´toevallig´ tegenkomen en die hun de weg wijst naar de dood. Dat daar een luguber randje aanzit wordt al snel duidelijk en maakt ook meteen de dubbele betekenis duidelijk van de titel...

´Alles wat overblijft´ is geen een alledaagse thriller. Het is origineel op meerdere manieren. Bijvoorbeeld omdat de slachtoffers een stem krijgen in het boek, maar dan wel pas ná hun dood. Ook de moordenaar ontmoeten we al snel. De koele, beredeneerde gedachten van deze psychopaat zijn heel beklemmend.
´Alles wat overblijft´is een boek dat je raakt. Het vestigt de aandacht op de eenzame en kwetsbare mensen in onze samenleving. Alleen al daarom zou je het moeten lezen.

Elizabeth Haynes werkt als misdaad analiste bij de Britse politie. Haar ervaringen verwerkt ze in haar thrillers. Alles wat overblijft is de derde thriller van Elizabeth Haynes. Voor haar debuut, “´Waarheen je ook vlucht´, werd ze bekroond met de Amazon Best Book Award 2011 en de Crimezone Thriller Award.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: