vrijdag 18 juli 2014

Opruimen, dat is de kunst

Sommige mensen vermaken zich het beste als het gezellig rommelig is. Anderen - ja, mensen zoals ik - gedijen beter als de boel een beetje is opgeruimd. En dan zijn er mensen - nou ja, in elk geval één - die orde tot kunst verheffen. Ursus Wehrli is een Zwitserse kunstenaar (en komiek!) met oog voor detail. Wat begon als een project om bestaande kunst 'op te ruimen', kreeg een vervolg in het sorteren van alledaagse situaties op kleur, vorm en grootte.

Misschien komt het door m'n bibliothecaresse-genen of door m'n gevoel voor schoonheid, en humor. Maar ik word echt heel blij van dit fotoboek Opruimen, dat is de kunst. Normale situaties en objecten in hun kleinste onderdelen ontleed, opnieuw geordend en opnieuw gefotografeerd met gelijke kadering, afstand en belichting. Better than chocolate op een sombere dag!

Ik geef toe, wie deze zomer graag z'n ereader of koffer vult met snelle spanning of vlinderige romantiek, die moet even naar een andere afdeling. Maar wie gewoon wat wil bladeren en kijken, zonder al die extra informatie, om de moe-gewerkte hersentjes wat ontspanning te geven, die heeft aan dit boek een prima vakantieliefde. En als meneer Wehrli nog ergens exposeert, dan is dat ook gelijk een mooi vakantie-uitje. zeker weten dat je je gaat vermaken, je blijft kijken! Kijk maar...
Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: