zaterdag 7 juli 2018

Een zomer lang leesplezier


Nog even en de zomervakantie begint. En waar denk jij aan bij vakantie? Of het nu zonnig en warm of regenachtig en kil is? Precies, tijd voor jezelf, beetje luieren, lekker ontspannen en bijkomen van de drukke waan van de dag de afgelopen maanden. En wat is er dan heerlijker dan een vakantie door te brengen met een flinke stapel boeken naast je?
Lezen kan bijna overal: op het strand, in het vliegtuig maar ook gewoon in je tuin of bij regenweer gezellig op de bank.
Vuurtoren van Connemara -  Santa Montefiore
Beleef romantiek aan de kust in Ierland. Ellen Trawtons gaat er na een streng geregisseerd leven door haar moeder vandoor, naar Connemara in Ierland. In Connemara leert Ellen familie kennen en ontdekt ze de waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische Conor Macausland. Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier.

Viva Espana - Linda van Rijn
Beleef een thriller aan de Spaanse kust. Anne werkt als een makelaar die in Spanje dure huizen verhuurt en verkoopt. Als ze de gehandicapte dochter van de eigenaar in een van de huizen zwaargewond aantreft, is haar rustige leven voorbij. De spanning wordt subtiel opgevoerd en soms heel realistisch beschreven. Durf jij dit boek te lezen op het terras van jouw vakantiehuis in Spanje?

De acht bergen - Paolo Cognetti
Een jongeman leert van zijn vader de bergen kennen en via een verkenning van de bergen zichzelf. Natuur en personages worden één in deze prachtige roman. Net als een intensieve bergwandeling brengt deze roman ontspanning én voldoening. 

Een huis in Frankrijk  - Eva de Wit
Rendez-vous van vier vriendinnen waardoor alles verandert. Suus heeft het misschien nog het best op orde. Maar ook dat is schijn, want zij heeft grote financiële problemen… en is ongepland zwanger van een derde kindje. Als de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Je leeft maar 1 keer - Fausto Brizzi 
De 46-jarige advocaat Diego uit Rome bevindt zich in een midlifecrisis. Als je 46 bent en niemand kijkt meer naar je om – wat kun je dan doen? Diego besluit om andere mensen te gaan helpen en zet de mooiste plannen in gang: hij herstelt de ruzie tussen twee vrienden, helpt zijn beste vriend beroemd te worden en bezorgt zijn zoon een vriendin. Wat hij ook doet, alles heeft idiote gevolgen. Het leven lijkt steeds somberder te worden. Toch heeft elke miskleun uiteindelijk een verrassend resultaat.

Lichte jaren - Elizabeth Jane Howard
Vakantie leent zich bij uitstek voor een epos over een Britse upper class-familie, zoals die van de Cazalets (1937-’47). De leden van een florerend familiebedrijf in hout brengen in 1938 hun zomervakantie zorgeloos door op het ouderlijk landgoed in Sussex. Zoals altijd in de hogere Britse kringen broeit het onder het idyllische oppervlak van de affaires en frustraties.

On the road – Jack Kerouac
Dit is toch wel dé klassieke roadtrip novel. Een beatnik vertelt de avonturen die hij met een vriend beleeft liftend en als joyriders door de Verenigde Staten waarbij zij constant op zoek zijn naar hun eigen identiteit en een doel in het leven. Als echte Beatniks hebben ze maling aan intellectualiteit en moraal en genieten ze van hash en de meiden. Om inspiratie op te doen voor een eigen roadtrip of om je stilletjes te verbazen.

Nog niet genoeg leestips? Gelukkig hebben we nog de VakantieBieb
Goed voor 60 e-books en vijf luisterboeken die voor iedereen gratis beschikbaar zijn, ook als je geen bibliotheeklid bent. De VakantieBieb is voor kinderen en volwassenen open van 1 juli  tot 31 augustus.
Veel leesplezier!

Geen opmerkingen: