maandag 31 december 2018

New Year's Eve

Wat is er nu leuker dan op de laatste dag van het jaar bloggen over een film die helemaal gaat over de laatste dag van het jaar. Precies, niks! New Year's Eve is een Amerikaanse sterrencastfilm met inmiddels bijna dezelfde reputatie als Sissi, Annie en Dinner for One: hij wordt elk jaar tijdens de feestdagen wel ergens uitgezonden. En deze film kijk je natuurlijk juist op die laatste avond van het jaar! Een heerlijke feelgood, van de maker van Pretty Woman, met voor ieder familielid van elke generatie wel een favoriete acteur of actrice. Heel slim.

Zoals wij traditioneel met oud en nieuw aan de oliebollen zitten, zo kijkt heel Amerika vol verwachting uit naar het zakken van de grote Ball Drop op Times Square, New York. De film speelt zich af op oudejaarsavond in New York en volgt verschillende mensen en hoe de dag hen beïnvloedt. Het blijkt een magische avond te worden waar levens anders lopen dan veel personages zelf verwachten.

Kim is een alleenstaande moeder, die nog steeds aan haar dochter denkt. Hailey wil graag met een jongen uitgaan, zodat ze hem om middernacht kan kussen. Claire heeft de leiding over de jaarlijkse traditie van de bal drop op Times Square. En wanneer er iets misgaat, moet ze een elektricien, die net is ontslagen, vragen om het te repareren. Laura, een chef-kok die het New Year's Eve-feest kookt voor een platenfirma. Waar ze Jensen tegenkomt, haar ex die als zanger optreedt op het feest. Terwijl hij zich probeert te verontschuldigen voor hoe de dingen zijn geëindigd, weigert ze het te accepteren. Ingrid, een vrouw die bij de platenmaatschappij werkt, besluit na een bijna-doodervaring haar baan op te zeggen en vraagt een jonge boodschapper, Paul, om haar te helpen haar voornemens te vervullen. En in een ziekenhuis wil Stan, een man die in de laatste fase van kanker verkeert, alleen nog maar de bal zien vallen. Een dat is nog maar een deel van de verhalen. Kortom, een lange slinger van levens die elkaars pad kruisen en voor ieder wat wils.

Soms, heel soms, is het heerlijk om met de benen op de bank en een hapje en drankje binnen handbereik zo'n Amerikaanse, snelle, slim in elkaar gezette film, vol bekende gezichten, als een warme deken over je heen te laten vallen. Vanavond wens ik iedereen zo'n film en avond toe.

Namens de voltallige blogredactie wens ik je een hele fijne jaarwisseling en een mooi, nieuwe blogjaar toe!
Reserveer de film in onze catalogus.

Geen opmerkingen: