donderdag 28 maart 2019

De 10 populairste jeugdboeken

Deze maand een top 10 van de meest geliefde boeken van dit moment voor kinderen. Voor iedereen die graag een (klein)kind voorleest of van leesadvies voorziet. En natuurlijk voor iedereen die zelf graag een jeugdboek openslaat.

Partystress
De meiden plannen een geweldig feest voor de verjaardag van Nikki. Een poolparty met dj en wel honderd gasten. Maar Nikki's moeder vindt het allemaal veel te duur. Kunnen de meiden voorkomen dat de verjaardag een drama wordt?
Reserveer in de Bibliotheek
De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
De nieuwste editie van de enorm populaire serie over Andy en Terry en hun boomhut.

Ze hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Maar Andy kan er niet van genieten, want hij heeft vreselijke kiespijn.

Vanaf ca. 9 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek
De Gorgels en het geheim van de gletsjer
Jocher Myjer is niet alleen cabaretier, maar schrijft ook geweldige kinderboeken. In dit tweede deel over de Gorgels, zijn Melle en zijn zusje Limoni op vakantie in de Alpen. Op een dag wordt Limoni's Waakgorgel Belia ontvoerd door gevaarlijke Kotsbalgers. Met hulp van Katja, die de weg in de bergen op haar duimpje kent, gaan Limoni en Melle op zoek naar Belia.

Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek


De Gorgels
Melle wordt midden in de nacht wakker. Zit er een bolletje wol op de rand van zijn bed? Het is een Gorgel, en hij heet Bobba. Gorgels beschermen kinderen in de maanden met de R. Want dan willen Brutelaars kinderen ziek maken. Melle en zijn vader, die bioloog is, besluiten de Gorgels te helpen.

Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek


Het grote Rembrandt voorleesboek
De schilder Rembrandt staat weer flink in de belangstelling tijdens zijn 350ste sterfjaar. In dit boek, uitgegeven door het Rijksmuseum, staan 24 verhalen over de meesterwerken van Rembrandt. De verhalen zijn geschreven door bekende schrijvers en horen elk bij een beroemd schilderij. Vanaf ca. 8 jaar.

Het boek is nog niet overal verkrijgbaar in de Bibliotheek. Het is mogelijk een aanvraag te doen, maar hier kunnen kosten aan verbonden zijn.
Vraag aan


Julius Zebra - Gedonder met de Grieken
Het nieuwe deel in de populaire serie van Gary Northfield over Julius Zebra. Julius en zijn dierenvrienden bevinden zich in de Griekse Oudheid. Ze beleven allerlei avonturen als de held Heracles hen om hulp vraagt.

Vanaf ca. 9 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
Nog een boek van Andy Griffiths en Terry Denton in dit lijstje. Deze keer het allereerste boek over de waanzinnige boomhut. In de boomhut is een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een limonadefontein... Andy en Terry beleven de gekste avonturen. Voor werken hebben ze geen tijd, maar meneer Grootneus verwacht en nieuw boek, en snel...

Vanaf ca. 9 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek


https://www.bibliotheekhengelo.nl/collectie/detail?sid=680594a3-425a-4a1d-bb03-128fb5d21592;vestnr=5400;prt=INTERNET;taal=nl_NL;fmt=xml;var=website;event=tdetail;backend=wise;titcode=1619305
Een huis voor Harry
Een prachtig prentenboek om voor te lezen. Een huis voor Harry was begin dit jaar het middelpunt van de Nationale Voorleesdagen. Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden?

Vanaf ca. 4 jaar.
Reserveer in de BibliotheekLiefdeskriebels
Het is bijna zomervakantie. Nikki wil allerlei leuke dingen gaan doen met haar vriendinnen en haar vriendje Brandon. Maar dan komt er een nieuwe jongen op school die heel erg geïnteresseerd is in Nikki. Wat moet ze doen? Brandon is toch haar vriendje? Natuurlijk duikt aartsvijand MacKenzie er bovenop.

Vanaf ca. 11 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek
Puppy love
Nikki past een paar dagen op zeven schattige puppy's. Maar zonder dat haar ouders er iets van mogen weten. Ze verstopt ze thuis en neemt ze stiekem mee naar school. Hoe dat allemaal gaat... daar schrijft ze over in haar dagboek.

Vanaf ca. 11 jaar.
Reserveer in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: