dinsdag 14 december 2021

Een nieuw leven - Diney Costeloe

Tien jaar na haar reis per Kindertransport van Duitsland naar Londen heeft Charlotte een goed leven opgebouwd in Engeland– maar als een oude vriend van vroeger opduikt, dreigt hij haar geluk te verstoren…

Een nieuw leven is het vervolgverhaal van Charlotte uit Het meisje zonder naam, maar het is uitstekend te los te lezen. 

Fijn boek, boeiend verhaal, leest heerlijk weg. 

Tip voor de kerstvakantie! 


Zo aan het eind van het jaar heb ik helemaal geen zin meer in ingewikkelde boeken (dat is eigenlijk een leugen, ik heb nl nóóit zin in ingewikkelde boeken), maar wil ik graag boeiende boeken lezen, die me meenemen naar een andere wereld (ter aanvulling op die leugen: dit wil ik graag het hele jaar door). 

En dit boek is er nou zo eentje die daar perfect bij past. Het omslag viel me al eerder op, ik hou van die  nostalgische sfeer van ingekleurde oude foto's. Al lezende kwam ik erachter dat dit boek eigenlijk het tweede deel is in een serie, maar het stoorde niet, het maakte me alleen maar nieuwsgieriger naar het eerste boek. 

Diney Costeloe neemt je mee naar het Engeland van 1949. Hoofdpersoon Charlotte is gelukkig getrouwd en geniet van haar leven op het platteland, iets dat ze niet voor mogelijk had gehouden toen ze aan het begin van de oorlog als 13-jarig meisje met een Kindertransport Duitsland moest ontvluchten. Maar dan duikt een oude vriend uit het verleden op in haar nieuwe wereld.

Harry was haar beschermer toen ze niemand anders had en daar zal ze hem altijd dankbaar voor zijn, maar zijn aanwezigheid nu dreigt haar nieuwe leven te doen ontsporen. De oorlog is dan wel voorbij, maar het verleden laat je nooit met rust…

Charlotte krijgt de nodige drama's voor haar kiezen en moet daarin haar eigen weg vinden. Wordt Harry echt die vervelende stoorzender in haar leven, of gaat het totaal anders lopen dan je denkt? 

Fijn boek, ik heb meteen de andere titels van Diney Costeloe gereserveerd bij de bibliotheek. Dat is zo handig! Ken je ook de handige gratis Bibliotheek-app al? Hiermee is reserveren helemaal een peuleschil. Probeer het maar eens uit.  

Een nieuw leven is uiteraard ook te reserveren bij de bibliotheek. Geen opmerkingen: