vrijdag 3 december 2021

Vlucht

Op de achterkant: 'Een van ons overleeft het niet… Niemand van ons wil dood. Niemand van ons wil de ander vermoorden. En toch gaan we dat doen.' De lezer is dus gewaarschuwd: dit is een heftig boek.

Vlucht is de dertiende jeugdthriller van de schrijfster Mel Wallis de Vries, de meest bekroonde jeugdauteur van dit moment. Een goed geschreven, en heel spannend boek.

Het is geschreven in de ‘ik’ vorm, afwisselend door Evi, Jill en Mare. Ze zijn alle drie 16, zitten bij elkaar in de klas, hebben zo hun eigen problemen, zoals slechte cijfers omdat ze te veel op hun telefoon zitten, onvoldoende aandacht van hun ouders, een moeder die zo ziek is dat ze niet lang meer te leven heeft. Maar ook bijvoorbeeld over wie er populair is in de klas en wie niet. Jill is heel populair, Evi wil ook graag bij de populaire kinderen horen, Mare hoort daar niet bij.

Als er ’s nachts een feestje in de duinen is, met ‘wat wiet, drank en een paar vrienden’ gaan Jill, Evi en Mare daar ook heen. Er is wel een ‘enge man’ gesignaleerd in de duinen van Schoorl waar ze wonen, maar ach, zo’n vaart zal dat toch niet lopen. Of toch wel?

Hermien Bosman

Reserveer Vlucht in onze catalogus.

Geen opmerkingen: