donderdag 21 juli 2022

Het huis met de spiegels - Cristina Caboni

 

Een heerlijk zomerboek, want ik wilde onmiddellijk naar Italië, ondanks dat ik er nog nooit geweest ben. De natuur met haar citroenbomen en de mooie huizen, alles wilde ik direct in het echt zien en voelen. Mijn genre is spannend en dat was dit boek zeker, maar ook familie en romantiek spelen een grote rol in Het huis met de spiegels. 

Dit boek lees je in je aanloop naar vakantie, je op vakantie bent, als je niet op vakantie gaat, of wanneer je in een winterdip zit. De zinnen in het boek zijn poëtisch, schilderachtig en romantisch. Cristina Caboni maakt prachtige zinnen die lezen als een lied!

Milena gaat bij haar opa op bezoek, hij heeft Alzheimer en ze wil daarom even bij haar zijn. Opa woont aan de prachtig omschreven Amalfi kust (mag ik daar please een keer heen?!)
Wanneer er een lijk gevonden wordt op het land van haar opa, ontpopt Milena zich als een soort detective. Haar oma is al jaren afwezig en haar kleindochter wil nu uitpluizen waar ze is. Dit doet ze vooral, omdat het lijkt of haar opa iets met het lijk te maken heeft. 

Milena komt van alles te weten over haar jeugd, haar moeder, haar opa en ook over haar oma. Het lijkt of het huis van haar opa iets verbergt en juist dat maakt het verhaal enorm spannend. Je duikt in de geschiedenis van de familie en komt langzaam te weten wat iedereen bewoog om te doen wat hij of zij deed. 

Je hebt vaak meer weg van familie dan je denkt en dat is ook zo met Milena. Zou je een familielid herkennen, ook als je haar nog nooit gezien hebt? Heb je veel met haar gemeen? 
Geen opmerkingen: