maandag 11 juli 2022

Heks in het groen - Over oerkracht en natuurmagie - Lunadea

 

Lunadea Ruthy Jankiewicz heeft al veel boeken over hekserij geschreven. Aangezien ik eigenlijk helemaal niets heb met heksen, is mij deze schrijfster nog nooit opgevallen. Dit keer gaat het boek over Heks in het groen, over oerkracht en natuurmagie. Wandelen in het groen vind ik enorm fijn en het fascineert mij al een tijdje dat het wandelen zoveel goed maakt. 

Door de prachtige groene voorkant van Heks in het Groen en het lezen van de achterkant over natuurmagie, maakt mij nieuwsgierig. Waarom deed het wandelen in het groen mij zo enorm goed. 

Door je te verbinden met de natuur (ook met de natuur in jezelf) ga je ervaren dat er als het ware een extra laag over leven wordt gelegd; alles wordt intenser , gevoeliger. Veel van het boek was heel herkenbaar en dat ondanks is niet doe aan hekserij en gewoon een natuurlijk liefhebben ben. Leuk hoe een mooi uitziend informatief boek in de bibliotheek veel teweeg brengt. Schrik niet van de omschrijving; Wicca aan de zijkant van het boek. 

Het mooie is dat het boek in het begin leest als een verhaal, je hebt niet direct het idee dat je in een informatie boek bent gedoken. "de Heks" legt uit hoe ze met hekserij begon en hoe het komt dat ze zich al jong met de natuur verbonden voelde. 

Iemand riep op een dag: "je bent gewoon een heks", tegen de schrijfster van dit boek.
Als ik denk aan mijn jeugd, waarin ik van gras en bloemen regelmatig heksensoep maakte wanneer mijn ouders aan het vissen waren, denk ik stiekem; zou het? Wellicht dat ik daarom neig naar het lezen van een boek als dit. Ook alternatieve geneeswijze heeft altijd mijn interesse gewekt. 

Mocht je veel van de natuur houden, je graag op de hoogte bent van welke kruiden goed zijn voor bepaalde ongemakken dan is dit ook best een boek voor jou. Ben je spiritueel aangelegd, lees dan ook vooral dit boek eens door. 

Eerlijk is eerlijk ik heb het boek doorgenomen als een informatief boek. Rituelen vond ik erg interessant, maar ik hoef er niet alles over te weten, zo ook met het hoofdstuk over kabouters en elfen. De feestdagen van heksen zeggen mij ook nog steeds niet veel, maar dat hoeft ook niet. 

Het is leuk om iets meer te weten over wat mensen die zichzelf heks noemen drijft. Ik vond het zelf heel verhelderend om te lezen, waarom ik soms dol ben op zee en soms op het bos en waarom ik het ene bos weer fijner vindt en het andere een beetje eng. Er is meer op de wereld, we voelen soms wat er op een plek gebeurde, of je het nu magie noemt of niet. Je mag het ontkennen en gek vinden, maar als je er niets over leest, weet je er helemaal niets van. 
Probeer eens een informatief boek uit de kasten van de bibliotheek. Laat je verwonderen door onbekende werelden. 


Geen opmerkingen: