dinsdag 27 december 2011

Hoezo, geraniums!

Tussen 2010 en 2013 zal 20% van de Nederlanders de arbeidsmarkt verlaten omdat ze met pensioen gaan. Wauw, de vergrijzing slaat toe! Dit betekent voor honderdduizenden mensen een drastische verandering in hun leven. Er wordt altijd een beetje lacherig over gedaan maar het is natuurlijk best wel heftig als je ineens niet meer hoeft te werken. Maar geen nood: Hoezo, geraniums: stoppen met werken en verder komt te hulp!

Anneke de Blok sprak met meer dan 100 mannen en vrouwen over stoppen met werken, de consequenties en de mogelijkheden. Dus het zijn echte ervaringen die zijn verwerkt in een groot aantal onderwerpen zoals afscheid nemen op je werk, sociale contacten, vrijwilligerswerk, relaties, bijbanen, reizen, financiën en gezondheid. Een conclusie van Anneke de Blok na alle interviews was dat "de senior" niet bestaat: iedereen ervaart stoppen met werken op een andere manier, met eigen bezigheden, interesses, achtergronden en leef omgeving. Maar tegelijkertijd leverde al deze gesprekken een schat aan ervaringen en ideeën op waar iedereen wat mee kan.

Dus als je zelf met binnenkort met pensioen gaat raad ik je aan dit boek eens door te nemen. Of misschien is het voor werkgevers wel een idee om het standaard bij de afscheidscadeautjes te doen. Er is trouwens voor senioren in Bibliotheek Hengelo ook plenty te doen: volg bijvoorbeeld eens een van onze computercursussen (ook gegeven door SeniorWeb Hengelo) of neem deel aan de cursussen van de HOVO (Hoger Onderwijs voor Ouderen)!     

Reserveer Hoezo, geraniums! in onze catalogus                    

2 opmerkingen:

Anneke de Blok zei

Leuk om fe lezen dat mijn boek "Hoezo, geraniums!" zo positief onder de aandacht wordt gebracht.

Met vriendelijke groet,
Anneke de Blok (de auteur)

Peter zei

Leuk dat de schrijver van een boek reageert! Dank je wel, Anneke.